Slik bruker du berøringskontrollene på Sonos-produkter

Denne artikkelen viser hvordan du kontrollerer Sonos-anlegget med berøringskontrollene på Sonos-produktene dine, som på Era 100 og Move. For produkter som har fysiske knapper, slik som Play:1 eller Playbar, se artikkelen om bruk av knappekontroller.

Produkter med volumglidebryter

Disse instruksjonene gjelder de følgende Sonos-produktene:

• Era 100
  • Era 300
  • Move 2

Spill av og sett på pause

Trykk én gang på spill av / sett på pause-knappen for å starte avspilling eller sette den på pause.

Endre volumet

• Skru volumet opp eller ned ved å skyve fingeren opp eller ned volumglidebryteren.
  • Alternativt kan du skru volumet opp eller ned ved å trykke på + pluss- eller – minusknappene i hver ende av volumglidebryteren. Mens det spilles av lyd, kan du også trykke og holde inne + pluss- eller – minusknappene for å kontinuerlig heve eller senke volumet.

Hopp til neste spor

Pilknappene ved siden av spill av / sett på pause-knappen lar deg hoppe til neste eller gå tilbake til forrige spor når de er tilgjengelig.

• Trykk på høyrepil for å hoppe til neste spor.
  • Trykk på venstrepil for å gå tilbake til forrige spor.

Gruppere rom

1. Trykk på og hold spill av / sett på pause-knappen for å gruppere produktet med et annet rom som spiller av lyd. Hvis du har flere rom som spiller av forskjellig innhold, fortsett å holde spill av / sett på pause-knappen for å gå gjennom hvert rom som spiller noe.
  2. Slipp spill av / sett på pause-knappen. Produktet blir nå gruppert med det andre rommet.

Aktivere eller deaktivere stemmetjenester

Med stemmeaktiverte produkter kan du slå stemmetjenester av eller på med stemmetjenesteknappen . Merk at dette ikke deaktiverer eller aktiverer mikrofonen, som kan gjøres med mikrofonbryteren på baksiden av produktet.

• Når lyset er på, er stemmetjenester aktivert, og du kan bruke talekommandoer.
  • Når lyset er slått av, er stemmetjenester deaktivert.

Produkter uten volumglidebryter

Disse instruksjonene gjelder de følgende Sonos-produktene:

• Amp
  • Arc
  • Arc SL
  • Beam (Gen 1)
  • Beam (Gen 2)
  • Five
  • Move
  • One (Gen 1)
  • One (Gen 2)
  • One SL
  • Play:5 (Gen 2)
  • Playbase
  • Ray

Spill av og sett på pause

• Trykk én gang på spill av / sett på pause-knappen for å starte avspilling eller sette den på pause.

Endre volumet

• Når produktet er i en horisontal stilling, trykk på knappen til venstre for å skru ned volumet, og trykk på knappen til høyre for å skru det opp.
  • I en vertikal stilling vil den øverste knappen skru opp volumet, mens den nederste knappen vil skru det ned.

Hopp til neste spor

• Sveip fra venstre til høyre over berøringskontrollene for å hoppe til neste spor (når det er aktuelt). Sveip fra høyre til venstre for å hoppe til forrige spor.

Gruppere rom

1. Trykk på og hold spill av / sett på pause-knappen på et produkt for å gruppere det med et annet rom som spiller av lyd. Hvis du har flere rom som spiller av forskjellig innhold, fortsett å holde på spill av / sett på pause-knappen for å gå gjennom hvert rom som spiller noe.
  2. Slipp spill av / sett på pause-knappen og det produktet blir nå gruppert med det andre rommet.

Slå mikrofonen av eller på

For stemmeaktiverte Sonos-produkter, trykk på mikrofonikonet for å aktivere eller deaktivere mikrofonen.

• Når lampen til mikrofonen lyser, er mikrofonen aktivert og du kan bruke talekommandoer.
  • Når lyset er slukket, er mikrofonen deaktivert.
  • Når mikrofonen er deaktivert, kan du fortsatt bruke talekommandoer ved å trykke på og holde mikrofonknappen inne. Når du slipper den, blir mikrofonen deaktivert igjen.

Deaktiver berøringskontroller

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Gå til fanen Innstillinger, trykk på System og velg produktet du vil deaktivere berøringskontroller for.
  3. Trykk på Berøringskontroller for å deaktivere eller aktivere berøringskontrollene på vedkommende produkt.