Det går inte att justera volymen med fjärrkontrollen LG Magic Remote

Istället för infrarött ljus (IR) använder LG Magic-fjärrkontrollen radiofrekvenser (RF) eller Bluetooth för att kommunicera direkt med tv:n. Det kan hända att du behöver ändra några inställningar på din LG-tv för att fjärrkontrollen ska fungera med Sonos.

Följ anvisningarna nedan för att ställa in LG Magic-fjärrkontrollen så att den fungerar tillsammans med Sonos hemmabiohögtalare. Anvisningarna varierar beroende på om Sonos är ansluten till tv:n via HDMI-ARC, optisk kabel eller optisk adapter.

Observera att de alternativ och anvisningar som visas nedan kan variera beroende på din LG-tv:s modell och programvaruversion.

HDMI-ARC

1. Tryck på Hem (Home) på fjärrkontrollen och välj sedan Enhetsanslutning (Device Connector).
    • Om alternativet Enhetsanslutning (Device Connector) inte visas, välj Inställningar av universalkontroll (Universal Control Settings).
  2. Välj Bluetooth/Soundbar, följt av HDMI-ARC.
  3. Välj eller sök efter Sonos som tillverkare1.
  4. Välj Remote Type 1 och klicka på Nästa (Next).
  5. Tryck på Klart (Done).

Optisk kabel eller adapter

1. Öppna tv:ns inställningsmeny och välj Allmänt (General) > Enhetsanslutning (Device Connector).
  2. Välj Komponent (Component) eller AV som anslutningstyp och tryck sedan på Nästa (Next).
  3. Välj Optisk (Optical) som Ljudutgång (Sound Output) och tryck sedan på Nästa (Next).
  4. Välj eller sök efter Sonos som tillverkare1.
  5. Tryck på Klart (Done).
  6. Följ anvisningarna i vår artikel om att konfigurera en ny fjärrkontroll till tv:n med Sonos hemmabiohögtalare för att programmera LG Magic-fjärrkontrollen så att den fungerar tillsammans med din hemmabiohögtalare från Sonos.

Om du fortfarande inte lyckas styra hemmabiohögtalaren med LG Magic-fjärrkontrollen kan du prova att inaktivera SIMPLINK för den optiska anslutningen under Inställningar > Ljud > Ljud ut.

1Om du inte hittar Sonos bland tillverkarna kan du välja Philips eller Bose istället.