Konfigurera din brandvägg så att den fungerar med Sonos

Den här artikeln beskriver hur du konfigurerar brandväggen på datorn så att den fungerar med Sonos. En brandvägg som inte är konfigurerad kan orsaka problem med Sonos-högtalarna, musikbiblioteket eller andra funktioner som registrering eller systemuppdateringar.

Ändra inställningarna för brandväggen

Välj din brandvägg i nedanstående lista för att visa konfigurationsstegen som gäller för just den brandväggen.

Windows 10
macOS 10.11 och över
Kaspersky Internet/Total Security

McAfee Total Protection
Norton 360

Om din brandvägg inte finns med i listan bör du göra följande justeringar i inställningarna för brandväggen och sedan starta om Sonos-applikationen. Kontakta brandväggens tillverkare för hjälp med att hitta alternativen.

• Ställ in nätverks- eller profiltyp till Privat, Hem eller Betrott.
  • Ställ in åtkomst för Sonos-appen till Tillåten i reglerna för Program eller Applikationer.

Brandväggsportar som används av Sonos

De flesta brandväggar, särskilt brandväggar och virusskydd, fungerar tillsammans med Sonos utan ytterligare inställningar. Om din brandvägg behöver konfigureras manuellt, se till att nedanstående portar är öppna för Sonos-produkternas IP-adresser och att inkommande åtkomst är aktiverat för Sonos-appen.

Port (TCP)

Används för

80 och 443

Musiktjänster, radio och Sonos-kontot

445 och 3445

Musikbiblioteket

1400, 3400, 3401 och 3500

Styrning med Sonos-appen

Anslutning till Spotify

Systemuppdateringar

Port (UDP)

Används för

136 till 139

Musikbiblioteket

1900 och 1901

Styrning med Sonos-appen

2869, 10243 och 10280 till 10284

Windows mediedelning

Anslutning till Spotify

Sonos-installation