Felkod 1013 vid uppdatering av Sonos

Felkod 1013 visas när flera Sonos-appar försöker starta uppdateringsprocessen samtidigt, en brandvägg förhindrar att Sonos uppdateras eller den enhet där Sonos-appen finns har en svag anslutning till nätverket. Nedan beskrivs några åtgärder som vanligtvis åtgärdar det här felet.

Se till att uppdateringen bara startas från en enhet

Innan du startar uppdateringen, kontrollera att det inte finns några andra enheter med Sonos-appen som försöker uppdatera samtidigt.

Konfigurera din brandvägg så att den fungerar med Sonos

Kontrollera att brandväggen på din dator är konfigurerad så att den fungerar med Sonos. Du hittar mer information i vår artikel om konfigurering av brandväggar.

Flytta dig närmare routern

Ta med dig enheten du använder för att styra Sonos och flytta dig närmare routern. Gör sedan ett nytt försök att utföra uppdateringen.