Felkod 800 vid uppdatering av Sonos

Felkod 800 kan uppstå av flera olika skäl och betyder att dina Sonos-produkter inte lyckas ansluta till Sonos servrar för att söka efter uppdateringar. Följande åtgärder löser majoriteten av de problem som leder till felkod 800.

Gör ett nytt försök att utföra uppdateringen efter varje åtgärd. Om felet kvarstår, gå vidare till nästa åtgärd.

Starta om din hemmanätverksutrustning

Starta om alla enheter som räknas upp nedan genom att koppla ur strömsladden, vänta i tio sekunder och sedan sätta i den igen.

• Modem
  • Router
  • Noder och åtkomstpunkter i trådlösa meshnätverk
  • Nätverksomkopplare (om Sonos är anslutet till routern med en kabel)

Starta om alla dina Sonos-produkter

Starta om alla Sonos-produkter i ditt hem genom att koppla ur strömsladden, vänta i tio sekunder och sedan sätta i den igen.

Stäng av all nätverksutrustning som inte stöds

Stäng av och ta bort all nätverksutrustning som inte stöds från nätverket. En lista över utrustning som inte stöds är tillgänglig i våra artiklar om systemkrav och inkompatibel hårdvara.

Stäng Sonos-appen och öppna den igen

Stäng alla Sonos-appar du använder och öppna dem igen. Stäng Sonos-appen:

• På en dator med Windows, klicka på X:et högst upp till höger i Sonos-fönstret.
  • På en Mac-dator, klicka på rullgardinsmenyn Sonos och välj Stäng Sonos.
  • På en iOS-enhet, swipa upp från nederkanten, håll och släpp. Om iOS-enheten har en Hem-knapp kan du dubbelklicka på den istället. Swipa uppåt i Sonos-appen.
  • På en Android-enhet, swipa upp från nederkanten, håll och släpp. Swipa uppåt i Sonos-appen.

Slå av och på Wi-Fi

Om du använder Sonos-appen på en iOS- eller Android-enhet, slå av och på enhetens Wi-Fi. Kontrollera att enheten har anslutits till rätt Wi-Fi-nätverk och flytta den sedan närmare routern så att Wi-Fi-signalen blir starkare.

Kontrollera nätverksanslutningen

Om du har någon Sonos-produkt som är ansluten till routern med en kabel, kontrollera att nätverkskabeln är ordentligt isatt i både Sonos-produkten och routern. Om möjligt, prova att byta ut nätverkskabeln mot en annan kabel och att använda en annan port på routern.

Kontrollera routerns inställningar

Inaktivera alla föräldrakontroller, åtkomstkontroller och brandväggsinställningar som eventuellt hindrar uppdateringen från att nå ditt Sonos-system. Se routerns bruksanvisning för information om hur du kommer åt de här inställningarna.