Systemkrav för Sonos-system

Den här artikeln beskriver vilka krav som finns för installation och användning av Sonos S1- respektive S2-system. Du kan ha upp till 32 produkter i samma system.

Du behöver en iOS- eller Android-enhet för att installera ett Sonos-system. Du hittar mer information om vilka operativsystem som stöds av Sonos-appen i vår artikel om krav för Sonos-appen.

Krav på nätverket

Allmänna krav

• Trådbunden internetanslutning som till exempel kabel, fiber eller ADSL med hög hastighet
  • Wi-Fi-router
  • Sonos-appen och alla Sonos-produkter måste vara anslutna till samma nätverk

WiFi-lägen och säkerhetsstandarder som stöds

Alla Sonosprodukter kan anslutas till trådlösa routers eller åtkomstpunkter som har stöd för trådlösa 802.11b/g Wi-Fi-nätverk över 2,4 GHz. Dessutom kan alla Sonosprodukter anslutas till Wi-Fi-nätverk som använder säkerhetsstandarderna WPA1 eller WPA2, samt till öppna Wi-Fi-nätverk.

När S2-programvaran körs har många produkter stöd för snabbare Wi-Fi-lägen och kommer att ansluta till dessa om möjligt. Du kan läsa mer om dessa andra lägen i vår artikel om vilka Wi-Fi-lägen och säkerhetsstandarder som stöds.

Krav vid trådbunden installation

• En eller flera Sonos-produkter måste hela tiden vara anslutna till routern via en nätverkskabel1
  • Stöd för STP-protokoll

Nätverkskonfigurationer och enheter som inte stöds

• Trådlös internetuppkoppling via satellit, mobila åtkomstpunkter eller LTE-routrar
  • Gästnätverk eller nätverk som använder en portalsida för inloggning
  • Nätverk som använder en trådlös räckviddsförlängare2
  • EOP-enheter (Ethernet over Power)
  • WPA/WPA2 Enterprise
  • VPN阻止访问本地网络资源

Krav för hemmabiohögtalare

Sonos hemmabiohögtalare kan användas med ett stort antal olika tv-apparater och ljudformat. Du hittar mer information i våra artiklar om tv-krav för Sonos hemmabiohögtalare och ljudformat som stöds.

Innan Sonos hemmabiohögtalare installeras behöver du kontrollera att alla externa komponenter, t.ex. kabelbox, dvd-spelare och liknande, är kopplade direkt till tv:n. Koppla bort eventuell befintlig hemmabio- eller surroundljudsutrustning från tv:n.

Krav för musikbibliotek

Sonos har stöd för uppspelning av musikbibliotek som lagrats på en NAS-enhet eller dator. Du hittar mer information om hur du kan kontrollera att dina musikfiler och -enheter kan användas med Sonos i våra artiklar om ljudformat som stöds och krav för Sonos-appen

Sonos musikbibliotek har plats för max 65 000 låtar. Minnesgränsen kan nås före 65 000 låtar om det finns en stor mängd metadata. Till exempel brukar spår med klassisk musik ha en stor mängd metadata och de kan därmed förbruka det tillgängliga minnet innan gränsen på 65 000 låtar har nåtts. Om du har mer än 65 000 låtar kan du använda Plex med Sonos istället.

1 I trådlösa mesh-nätverk måste Sonos-produkterna vara kabelanslutna till den primära meshnoden om trådbunden installation används.

2 Om du behöver utöka ditt hemma-Wi-Fi för att kunna installera Sonos trådlöst rekommenderar vi att du använder en Wi-Fi-meshrouter.