Jag får inga e-postmeddelanden från Sonos

Du kommer att få ett e-postmeddelande från oss när du registrerar ett Sonos-system eller återställer lösenordet till Sonos-kontot. I den här artikeln beskrivs vad du kan göra om du inte hittar några e-postmeddelanden från Sonos i din inkorg.

Sök i inkorgen

Gör en sökning efter ”Sonos” för att se om någonting dyker upp. Glöm inte att kontrollera skräppostmappen.

Kontrollera den angivna e-postadressen

Kontrollera att du har angivit rätt e-postadress. Du kan se vilken e-postadress du har registrerat i Sonos-appen.

Skicka e-postmeddelandet igen

Om du håller på att återställa lösenordet till ditt Sonos-konto kan du utföra återställningsprocessen igen för att få ett nytt e-postmeddelande.

Kontakta oss

Om du fortfarande inte får några e-postmeddelanden när du har följt anvisningarna ovan kan vi hjälpa dig att återställa ditt konto eller lösenord.