Ljudet från linjeingången stoppar eller hackar

Den här artikeln beskriver några vanliga sätt att fixa störningar som uppstår när du spelar upp ljud på Sonos via linjeingången.

1. Justera linjeingångens ljudkomprimering

Öppna Sonos-appen för iOS eller Android, tryck på fliken Inställningar och välj System > Ljudkomprimering. Välj Komprimerat och testa sedan ljuduppspelningen. Vi rekommenderar att du använder komprimerat ljud när du streamar trådlöst till flera rum via linjeingången.

2. Minska risken för signalstörningar

Störningar i trådlösa nätverk kan leda till problem som att ljudet från Sonos-systemet försvinner eller hackar.

Om problemet kvarstår eller om du vill fortsätta använda okomprimerat ljud kan du läsa vår artikel om att Minska störningar i trådlösa nätverk. Den innehåller information om hur du kan undvika störningar genom att byta trådlös kanal eller flytta Sonos längre från vissa typer av elektronisk utrustning.

3. Justera ljudfördröjningen

Inställningen för ljudfördröjning skapar en fördröjning mellan linjeingångens källa och Sonos-systemet. Det minskar risken för ljudproblem när Sonos-produkterna spelar upp ljud från linjeingången i en grupp.

Öppna fliken Inställningar och tryck på System. Välj sedan den produkt som använder linjeingången. I avsnittet för Linjeingång trycker du på Ljudfördröjning och väljer ett alternativ.