Lyssna på musik med rymligt ljud på Sonos-högtalare

Vissa innehållstjänster erbjuder musik som spelas upp i rymliga ljudformat som Dolby Atmos. Om du prenumererar på någon av dessa tjänster kan du spela upp musik med rymligt ljud på Sonos-högtalare som stöds.

För att spela upp musik med rymligt ljud måste din Sonos-högtalare vara ansluten till ditt WiFi-nätverk och den stödda innehållstjänsten måste varatillagd i ditt Sonos-system.

När du spelar upp musik med rymligt ljud från en innehållstjänst kommer Sonos-appen att visa en Dolby Atmos-symbol på skärmen Nu spelas.

Sonos Ace kan också spela upp musik med rymligt ljud från stödda tjänster på din iOS- eller Androidenhet. Läs mer i vår artikel om musik med rymligt ljud på Sonos Ace.

Innehållstjänster som erbjuder musik med rymligt ljud på Sonos

Sonoshögtalare som stöder rymligt ljud

• Arc
  • Arc SL
  • Beam (Gen 2)
  • Era 300

Inaktivera eller aktivera rymligt ljud för musik

Du kan växla uppspelning av musik med rymligt ljud på eller av genom att ändra inställningen för rymlig musik i din Sonosapp. Denna inställning är aktiverad som standard.

1. I Sonos-appen för iOS eller Android, gå till menyn Inställningar.
  2. Under Ditt system, välj din produkt som stöder rymligt ljud från listan.
  3. Bläddra ner till avsnittet Ljud och växla inställningen Rymlig musik.

Den här inställningen träder i kraft när nästa spår börjar spelas.

Ytterligare detaljer

• När du spelar musik med rymligt ljud och skapar en grupp med en Sonos-produkt som inte stöder rymligt ljud, kommer gruppens ljuduppspelning att växla till stereo. När produkten tas bort från gruppen, återgår ljudet till rymligt ljud när nästa spår med rymligt ljud börjar spelas.