Fel på musikbibliotek vid användning av en WD MyCloud NAS-enhet med Sonos S1

I den här artikeln beskrivs hur MyCloud ska konfigureras för att tillåta att ett Sonos S1-system använder en WD MyCloud NAS-enhet som sitt musikbibliotek. WD MyCloud NAS-enheter som använder MyCloud OS 5 har SMBv1 och NTLMv1 inaktiverade som standard. De här protokollen krävs för att använda en NAS-enhet som musikbibliotek för ett Sonos-system med S1-programvaran.

Problem

• Du får ett felmeddelande när du installerar ett musikbibliotek för Sonos S1 som finns lagrat på en WD MyCloud NAS-enhet.
  • Du får ett felmeddelande när du spelar upp från ett befintligt Sonos S1-musikbibliotek som finns lagrat på en WD MyCloud NAS-enhet.

Modeller som berörs

• MyCloud PR2100
  • MyCloud PR4100
  • MyCloud EX4100
  • MyCloud EX2 Ultra
  • MyCloud Mirror Gen2

Lösning

1. Logga in på webbgränssnittet för WD MyCloud.
  2. Kontrollera att din NAS-enhet har uppdaterats till den senaste versionen av MyCloud OS 5.
  3. Navigera till Inställningar > Nätverk > Windows-tjänster.
  4. Sätt SMB-protokoll (SMB Protocol) till SMB 1, SMB 2, SMB 3.
  5. Sätt NT LAN-hanterare (NT LAN Manager) till NTLMv1 och NTLMv2.

Det finns kända säkerhetsrisker med att använda SMBv1 för fildelning. Du kan välja, helt efter eget gottfinnande och på egen risk, att använda SMBv1. Observera att om du väljer att använda SMBv1 kan datan på NAS-enheten utsättas för obehörig åtkomst. Om/när du använder SMBv1, var noga med att följa alla gällande säkerhetsrekommendationer.

Om du behöver hjälp med att logga in på webbgränssnittet för MyCloud hittar du ytterligare information på MyClouds hjälpsida.