Spela upp via linjeingången på Sonos Port

Den här artikeln guidar dig genom konfigurationen av linjeingången på Sonos Port. Följande anvisningar gäller även för Connect. Linjeingången ger dig möjlighet att ansluta en enhet som har en ljudutgång (t.ex. en cd-spelare eller vinylspelare) så att den spelas upp på Sonos-systemet.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har rätt kabel. Port levereras med en RCA-ljudkabel som passar de flesta enheter, t.ex. cd-spelare och vinylspelare. Om källan du vill spela ljud från har en 3,5 mm-utgång behöver du en 3,5 mm–RCA-ljudkabel (medföljer ej).

• Kontrollera om källenheten behöver en förförstärkare. Vissa vinylspelare är till exempel inte utrustade med en inbyggd förförstärkare och måste anslutas till en extern förförstärkare som sedan ansluts till Sonos-systemet.

RCA

RCA–3,5 mm

Anslut ljudkabeln

1. Anslut RCA-änden på kabeln till motsvarande röda respektive vita ingångar märkta IN på baksidan av Port.
  2. Beroende på vilka utgångar som finns på källenheten ansluts sedan RCA- eller 3,5 mm-änden av kabeln till motsvarande utgång på källenheten eller förförstärkaren.

Starta uppspelning

1. Börja spela upp någonting från källenheten.
  2. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  3. Öppna fliken Bläddra och tryck på Linjeingång.
  4. Tryck på källenheten för att starta uppspelningen på Sonos-systemet.

Du kan även aktivera Autouppspelning på Sonos Port för att automatiskt spela upp ljudet från linjeingången när Sonos detekterar en signal. Du hittar mer information om linjeingångens inställningar i vår artikel om att använda linjeingången.