Installera Sonos Port

• Mobil enhet krävs

Den här artikeln guidar dig genom installationen av Sonos Port. Du kan läsa mer om funktioner och specifikationer på produktsidan för Port.

Innan du börjar

• Placera Port på önskad plats och anslut den till ett eluttag.

• Port är tillräckligt liten för att tre enheter ska få plats bredvid varandra på en hylla i ett standardrack. Om du placerar flera Port-enheter på varandra kan det leda till Wi-Fi-störningar och förhöjd driftstemperatur. Kontrollera att platsen är väl ventilerad och att Port inte blir varmare än 40 ºC. Om problem uppstår med Port-enheternas Wi-Fi-anslutning kan du flytta dem eller ansluta dem till nätverket med en kabel.

• Ladda ner Sonos-appen för iOS eller Android. Appen guidar dig genom installationsprocessen.

Installera ett nytt Sonos-system med Port

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Tryck på Installera ett nytt system och skapa sedan ett Sonos-konto eller logga in på ditt befintliga konto.
  3. Tryck på Lägg till i det popupfönster som innehåller din Sonos-produkt. Om du använder Sonos S1 Controller trycker du på Fortsätt > Installera produkter.
  4. Följ anvisningarna i appen för att konfigurera Port och lägga till musiktjänster.

Lägg till Port i ett befintligt Sonos-system

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System > Lägg till produkt.
  3. Följ anvisningarna i appen för att ansluta Port till Sonos-systemet.

Problem med installationen?

Om Sonos Port inte lyckas ansluta under installationen hittar du användbar information i artikeln Produkten hittades inte.

Ansluta Ports ljudingångar och ljudutgångar

Ljudingångar

Port har en uppsättning analoga RCA-ingångar som gör det möjligt att ansluta enheter som vinyl- eller cd-spelare. Anslut bara RCA-kabeln från din externa ljudenhet till RCA-ingångarna på Port, märkta IN. Du hittar mer information i vår artikel om att använda linjeingångar på Sonos.

Ljudutgångar

Innan du börjar spela upp musik behöver du kontrollera att din förstärkare eller receiver är inställd på den ingång som Port är ansluten till. Om du har problem med att spela upp ljud efter att ha följt de här stegen hittar du ytterligare information i vår artikel om felsökning när inget ljud hörs från Port.

RCA

Anslut ena änden av RCA-kabeln till RCA-utgångarna på Port, märkta OUT, och den andra änden till en RCA-ingång på din förstärkare eller receiver.

Digital koaxialkabel

Anslut ena änden av den digitala koaxialkabeln till utgången på Port, märkt DIGITAL OUT, och den andra änden till en digital koaxialingång på din förstärkare eller receiver.

12 V-reglage

Port har ett 12 V-reglage med en märkström på 200 mA som kan anslutas till en förstärkare med ingång för 12 V-reglage. Reglaget aktiverar förstärkaren om den befinner sig i vänteläge när musiken börjar spela, vilket gör att förstärkaren snabbare blir aktiv och börjar spela upp ljud till högtalarna.

Linjeutgångsnivåer

Du kan ändra hur volymen styrs på Port med hjälp av inställningarna för linjeutgångsnivå.

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken  Inställningar och tryck på System.
  3. Välj det rum där Port eller Connect finns.
  4. Tryck på Linjeutgångsnivåer och välj ett av alternativen.

Fast

Ställ in Ports linjeutgångsnivå på Fast om du vill styra volymen uteslutande från förstärkaren eller receivern. Du kommer inte att kunna använda Sonos-appen för att justera volymen eller inställningarna för automatisk utjämning.

Variabel

Om Ports linjeutgångsnivå är inställd på Variabel kan du använda Sonos-appen för att justera volymen.

Genomströmning

Om Ports linjeutgångsnivå är inställd på Genomströmning ligger Port på en fast volymnivå och skickar volymkommandon till förstärkare med stöd för genomströmning. Du kan styra volymen med Sonos-appen, en universell fjärrkontroll eller rösten, om enheten är röstaktiverad.