Ta bort dubbletter av importerade spellistor från musikbiblioteket

Om du ser samma spellista flera gånger i dina importerade spellistor betyder det att Sonos har hittat flera filer som innehåller samma spellista i din delade musikmapp.

Ta bort filer med gamla spellistor från den delade musikmappen

Om det finns mer än en kopia av samma spellista beror detta vanligtvis på att filer med spellistor har indexerats flera gånger på Sonos i samband med en eller flera delningar av musikbiblioteket. Om du till exempel delar en musikmapp som innehåller både ditt aktuella iTunes-bibliotek och en säkerhetskopia av biblioteket kan det hända att Sonos hittar två filer med spellistor och indexerar båda. För Apples musikappar lagras spellistor normalt i en XML-fil, som ofta heter ”iTunes musikbibliotek.xml” eller ”iTunes Library.xml”.

Om du hittar flera spellistor eller filer med namnet iTunes musikbibliotek.xml, kontrollera datumet för den senaste ändringen för varje spellista och ta bort alla kopior utom den som uppdaterats senast. När de har tagits bort, uppdatera index för musikbiblioteket.