Installera Sonos Five

• Mobil enhet krävs
  • Sonos S2 krävs

Den här artikeln hjälper dig att installera Sonos Five. Observera att Sonos Five bara fungerar med Sonos S2-appen. Följande anvisningar gäller även vid installation av Play:5, som fungerar med både Sonos S2-appen och S1 Controller-appen. Du kan läsa mer om funktioner och specifikationer på produktsidan för Five.

Innan du börjar

• Placera Five på önskad plats och anslut den till ett eluttag.

Installera ett nytt system med Five

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Tryck på Installera ett nytt system och skapa sedan ett nytt Sonos-konto eller logga in på ditt befintliga konto.
  3. Tryck på Lägg till i det popupfönster som innehåller din Sonos-produkt. Om du installerar en Play:5 med hjälp av Sonos S1 Controller, tryck på Fortsätt > Installera produkter.
  4. Följ anvisningarna i appen för att installera Five och lägga till musiktjänster.

Lägg till Five i ett befintligt system

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken  Inställningar och tryck på System > Lägg till produkt.
  3. Följ anvisningarna i appen för att ansluta Five till Sonos-systemet.

Problem med installationen?

Om Sonos Five inte lyckas ansluta under installationen hittar du användbar information i artikeln Produkten hittades inte.

Konfigurera linjeingången på Five

Five har en 3,5 mm-ingång som gör det möjligt att ansluta till exempel vinylspelare, mobila enheter och cd-spelare. Anslut bara den externa ljudenheten till 3,5 mm-ingången på baksidan av Five. Du hittar mer information i vår artikel om att använda linjeingång med Sonos.