Installera Sonos Play:5 (gen 1)

• Mobil enhet krävs
  • Sonos S1 krävs

Den här artikeln guidar dig genom installationen av Play:5 (gen 1). Du kan läsa mer om funktioner och specifikationer i produktguiden för Play:5 (gen 1).

Innan du börjar

• Placera Play:5 (gen 1) på önskad plats och anslut den till ett eluttag.

Installera ett nytt Sonos-system med Play:5 (gen 1)

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Tryck på Installera ett nytt system och öppna sedan ett Sonos-konto eller logga in på ditt befintliga konto.
  3. Tryck på Fortsätt > Installera produkter.
  4. Följ anvisningarna i appen för att installera Play:5 (gen 1) och lägga till musiktjänster.

Lägg till Play:5 (gen 1) i ett befintligt Sonos-system

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System > Lägg till produkt.
  3. Följ anvisningarna i appen för att ansluta Play:5 (gen 1) till Sonos-systemet.

Problem med installationen?

Om Play:5 (gen 1) inte lyckas ansluta under installationen hittar du användbar information i artikeln Produkten hittades inte.

Anslut en enhet till linjeingången

Play:5 (gen 1) har en 3,5 mm-ingång som gör det möjligt att ansluta till exempel vinylspelare, mobila enheter och cd-spelare. Anslut bara den externa ljudenheten till 3,5 mm-ingången på baksidan av Play:5 (gen 1). Du hittar mer information i vår artikel om att använda linjeingång med Sonos.

Anslut hörlurar

Play:5 (gen 1) har ett 3,5 mm-uttag för hörlurar som du kan använda om du vill lyssna privat. Anslut bara hörlurarna till 3,5 mm-uttaget för hörlurar på baksidan av Play:5 (gen 1) så inaktiveras enhetens inbyggda högtalare. Sedan kan du använda volymknapparna på Play:5 för att justera volymen.