Kontrollknappar på Sonos Ace

I den här artikeln beskrivs var Sonos Aces kontrollknappar sitter och vilka funktioner de har.

1

Ström/Bluetooth

Den här knappen används för att slå av eller på Sonos Ace och för att aktivera Bluetoothanslutningsläget.

• Tryck länge – slå av eller på Sonos Ace. Släpp knappen när statuslampan tänds eller slocknar, eller när hörlurarna spelar upp en ljudsignal.
  • Tryck och håll intryckt – försätt Sonos Ace i Bluetoothanslutningsläget. Släpp knappen när statuslampan blinkar blått. Om de redan är påslagna kommer Sonos Ace först att slås av och sedan på igen innan anslutningsläget aktiveras.
  • Tryck och håll intryckt i 10 sekunder – framtvinga en omstart.

2

Innehållsknapp

Innehållsknappen används för att justera volymen, hoppa över låtar och besvara telefonsamtal.

Om Flytta tv-ljudet har ställts in på Sonos Ace kan du även använda innehållsknappen för att snabbt flytta tv-ljudet till hörlurarna.

Ljudkontroller

• För uppåt eller neråt – justera volymen.
  • Tryck en gång – spela upp eller pausa.
  • Tryck två gånger – hoppa över den aktuella låten.
  • Tryck tre gånger – spela upp föregående låt.

Telefonkontroller1

• Tryck en gång – besvara eller avsluta det pågående samtalet.
  • Tryck länge – avvisa ett inkommande samtal.

Flytta tv-ljudet

• Tryck länge – flytta ljudet från din hemmabiohögtalare till Sonos Ace, eller flytta tillbaka det till högtalaren.

1På iOS kan du justera din iPhones inställningar för att dirigera alla samtal till en Bluetooth-enhet. Detta innebär att när du svarar på ett telefonsamtal med din telefon istället för Content Key, kommer samtalet fortfarande att gå till din Sonos Ace. Läs mer i Apples guide om att dirigera och svara på samtal på iPhone.

3

Brusreducering/röstassistent

Den här knappen används för att ändra brusreduceringsläge och för att aktivera Bluetoothenhetens röstassistent om en sådan är tillgänglig.

• Tryck – bläddra genom de brusreduceringslägen du har valt. Som standard växlar detta fram och tillbaka mellan transparensläget och brusreducering.
  • Tryck och håll – aktivera röstassistenten på Bluetoothenheten, om tillämpligt.