Sonos betaprogram

Sonos betaprogram ger dig möjlighet att prova ny programvara, ny hårdvara och nya musiktjänster innan de blir allmänt tillgängliga. De hjälper oss dessutom att förbättra Sonos-upplevelsen genom att låta oss ta del av dina synpunkter och få veta vad som fungerar och inte.

Ansök om att bli betatestare

Du kan ansöka om att bli betatestare för Sonos i Sonos-appen eller på Sonos webbplats. Vi har inte alltid aktiva program igång och alla testare kommer inte att ingå i varje program, så det kan hända att det tar ett tag innan vi hör av oss.

Vid användning av Sonos-appen för iOS eller Android:

1. Öppna fliken  Inställningar och tryck på Support (Hjälp och tips om du använder Sonos S1 Controller) > Betaprogram.
  2. Logga in på ditt Sonos-konto.
  3. Läs igenom informationen, ange din e-postadress och tryck på Jag godkänner.

På Sonos webbplats:

1. Öppna www.sonos.com, klicka på menyn högst upp till vänster och välj Logga in.
  2. Logga in på ditt Sonos-konto.
  3. Klicka på Beta.
  4. Läs igenom informationen, ange din e-postadress och tryck på Jag godkänner.

Uppdatera ditt Sonos-system

Om du blir utvald att delta i ett betaprogram från Sonos blir du ombedd att uppdatera ditt Sonos-system när nya programversioner blir tillgängliga för testning. När en programuppdatering blir tillgänglig visas ett meddelande i Sonos-appen på alla dina mobila enheter och på din Mac-dator och/eller PC. Välj Uppdatera för att starta uppdateringen. För att söka efter uppdateringar manuellt, se vår artikel om att uppdatera dina Sonos-högtalare.

Skicka feedback på betaprogram

Om du vill lämna feedback eller stöter på problem under testningen kan du kontakta oss via vårt Beta-forum.

Du kan även lämna feedback i Sonos-appen genom att ta en skärmbild. När du har tagit skärmbilden kommer ett fönster att öppnas och fråga om du vill skicka feedback till Sonos. Tryck på Ja för att bli omdirigerad till vårt Beta-forum där du kan logga in och lämna dina synpunkter.

Lämna Beta-forumet

Lämna ett betatest

1. Logga in på ditt Beta-forum-konto.
  2. Klicka på det betatest du vill lämna under Mina projekt.
  3. I menyn till vänster, under Enkäter, klicka på Lämna detta betatest. Du får ett e-postmeddelande som bekräftar att du har valt att lämna testet. Du kommer sedan att tas bort från betatestet inom två arbetsdagar och får ytterligare ett bekräftelsemeddelande när detta har gjorts.

När du har tagits bort från betatestet måste du återställa Sonos-appen och -systemet till den senaste offentligt tillgängliga versionen.

1. Avinstallera betaversionen av Sonos-appen från din mobila enhet.
  2. Öppna app-butiken för din enhet och ladda ner Sonos-appen. Du behöver göra detta på alla enheter som du har använt för att testa Sonos.
  3. Uppdatera ditt Sonos-system.

Lämna Beta-forumet

Utför följande steg om du vill bli borttagen från Beta-forumet och alla betatester du deltar i för gott. Din kontoinformation kommer sedan att tas bort i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

1. Logga in på ditt Beta-forum-konto.
  2. I menyn till vänster, under Enkäter, klicka på Lämna Beta-forumet. Du får ett e-postmeddelande som bekräftar att du har valt att lämna testet. Du kommer sedan att tas bort från Beta-forumet och eventuella aktiva betatester inom två arbetsdagar och får ytterligare ett bekräftelsemeddelande när detta har gjorts.

Om du deltog i några aktiva betatester måste du återställa både Sonos-appen och -systemet till den senaste offentligt tillgängliga versionen.

1. Avinstallera betaversionen av Sonos-appen från din mobila enhet.
  2. Öppna app-butiken för din enhet och ladda ner Sonos-appen. Du behöver göra detta på alla enheter som du har använt för att testa Sonos.
  3. Uppdatera ditt Sonos-system.