Ljudet från tv:n stoppar eller hackar

I den här artikeln beskrivs några vanliga sätt att fixa störningar som uppstår när du spelar upp tv-ljud på Sonos hemmabiohögtalare. Läs vår artikel om när hemmabioprodukter från Sonos inte spelar upp något ljud om inget tv-ljud hörs i hemmabiosystemet.

1. Starta om tv:n och ljudkällan

Koppla ur strömkabeln från tv:n och eventuellt andra anslutna ljudkällor (till exempel en kabel-tv-box eller spelkonsol). Vänta i tio sekunder och sätt sedan tillbaka kabeln och testa tv-ljudet.

2. Kontrollera kabelanslutningen

Inspektera den optiska kabeln eller HDMI-kabeln för att säkerställa att den inte är böjd eller vikt och kontrollera att den är ordentligt isatt i båda enheterna.

Om du använder en optisk kabel låter du tv:ns ljudkälla vara påslagen och kopplar ur den änden av kabeln som är ansluten till Sonos-produkten. Medan den ena änden av den optiska kabeln är ansluten till tv:n kontrollerar du att du ser ett rött ljus i den andra änden. Om du har tillgång till en annan kabel kan du koppla de två enheterna med den för att ta reda på om problemet kvarstår.

3. Uppdatera tv:ns programvara

Läs tv:ns bruksanvisning för instruktioner om hur du uppdaterar programvaran.

4. Justera ljudformatet

Du kan vanligtvis justera tv:ns inställningar så att den skickar ut ljudet i ett annat format. Vi rekommenderar att du provar stereo/PCM för att se om problemet försvinner. Om ljudstörningarna bara uppstår när tv:n är inställd på Dolby Digital kan störningarna bero på att tv:n inte skickar vidare ljudsignalen på rätt sätt. Vi rekommenderar att du kontaktar tv:ns tillverkare för ytterligare hjälp.

5. Justera ljudfördröjningen för en grupp

Inställningen för ljudfördröjning för en grupp skapar en fördröjning mellan en hemmabioprodukt från Sonos och alla grupperade rum när tv-ljudet spelas upp. Det minskar risken för ljudproblem när Sonos-produkterna spelar upp tv-ljud i en grupp och det inte är nödvändigt att synkronisera ljudet till bilden.

Öppna fliken  Inställningar och tryck på System. Välj sedan din hemmabioprodukt. I avsnittet om Hemmabio trycker du på Ljudfördröjning för grupp och väljer ett alternativ.