En hemmabioprodukt från Sonos spelar inte upp något ljud

Den här artikeln beskriver möjliga orsaker till att en hemmabioprodukt från Sonos inte spelar upp något ljud när tv:n spelar upp innehåll från vissa källor, som en spelkonsol eller streamingtjänst.

Om hemmabioprodukten spelar upp ljud, men tystnar eller hackar oväntat kan du läsa vår artikel om när tv-ljudet tystnar eller hackar.

Kontrollera att hemmabioprodukten från Sonos har installerats med Sonos-appen innan du försöker spela upp ljud från tv:n.

Inget ljud från någon källa vid anslutning via optisk kabel

Kontrollera den optiska kabeln

Kontrollera att båda ändarna av den optiska kabeln är ordentligt isatta. Det kan hända att den optiska kabeln eller adaptern levererades med ett skyddshölje i varje ände. Kontrollera att höljet har tagits bort innan kabeln ansluts till tv:n eller hemmabiohögtalaren.

Ställ in tv:n så att den spelar upp ljud via den optiska utgången

Det kan hända att tv:n är inställd på att spela upp ljud via de inbyggda högtalarna. Öppna tv:ns ljudinställningar och kontrollera att den är inställd på att spela upp ljud via den optiska utgången.

Inget ljud vid uppspelning av Blu-ray-skivor

Justera ljudformatet

Blu-ray-skivor använder normalt ljudformatet DTS, som inte stöds av Sonos S1-system. Vissa Blu-ray-spelare och spelkonsoler kan omvandla DTS till ett format som Sonos S1 har stöd för, till exempel Dolby Digital 5.1. Se bruksanvisningen för spelkonsolen eller Blu-ray-spelaren för specifik information och hjälp med inställningar.

Vi rekommenderar att du uppdaterar till Sonos S2 om du vill spela upp innehåll med DTS-ljud.

Inget ljud vid uppspelning från en videostreamingtjänst

Justera enhetens ljudformat

En del innehåll från streamingtjänster (som Netflix och Vudu) streamas med Dolby Digital Plus-surroundljud, vilket bara stöds av Sonos Arc och Arc SL. Åtgärda det här problemet genom att ändra inställningarna för enhetens ljudutgång till ett ljudformat som stöds. Se bruksanvisningen eller kontakta tillverkaren för information om hur du justerar ljudformatet för den aktuella enheten.