Det gick inte att ansluta till Sonos

Om du ser det här meddelandet betyder det att Sonos-appen inte lyckas ansluta till dina Sonos-produkter. Tryck på meddelandet ”Det gick inte att ansluta till Sonos” och följ anvisningarna i appen för att återupprätta anslutningen till systemet. Om du använder Sonos S2-appen kan du även trycka på meddelandet ”Sonos-systemet hittades inte” under fliken  Inställningar. Alternativt kan du följa anvisningarna nedan för att återupprätta anslutningen till Sonos-systemet.

Vanliga lösningar

Prova de här snabba åtgärderna först och se om Sonos-appen lyckas återupprätta anslutningen till systemet.

Kontrollera strömmen till Sonos-produkten

Kontrollera att strömsladden är ordentligt isatt både i Sonos-produkten och eluttaget. Normalt lyser ett stadigt vitt ljus på Sonos-produkten när den har strömförsörjning och är redo att användas.

Koppla ur routern från strömkällan och koppla sedan in den igen

Vänta en minut eller två medan routern startar. Se till att din telefon, surfplatta eller dator har återanslutits till rätt Wi-Fi-nätverk innan du kontrollerar Sonos-appen igen.

Kontrollera att du är ansluten till rätt Wi-Fi-nätverk

Öppna Wi-Fi-inställningarna på din dator, telefon eller surfplatta och kontrollera att den är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Sonos. Kontrollera att enheten inte är ansluten till ett gästnätverk eftersom det kan hindra den från att ansluta till Sonos.

Nästa steg

Om Sonos-appen inte lyckas återupprätta anslutningen efter att du utfört de vanligaste lösningarna ovan kan du prova att göra följande.

Anslut Sonos igen när du har ändrat routerns inställningar eller bytt ut routern

Om du har installerat en ny router eller ändrat inställningarna för den befintliga routern kan det hindra Sonos-appen från att ansluta till Sonos-systemet.

Sonos-appen kan hjälpa dig att återupprätta anslutningen mellan systemet och Wi-Fi-nätverket eller den nya routern. Läs vår artikel om att ansluta Sonos till en ny router om du nyligen har bytt ut din router eller ändrat Wi-Fi-nätverkets namn eller lösenord.

Stäng av VPN-anslutningen

Om du använder en VPN-anslutning på din mobila enhet eller dator kan du testa att stänga av den och se om Sonos-appen lyckas återupprätta anslutningen till systemet.

Kontrollera nätverkskabeln om Sonos är trådbundet ansluten till routern.

Kontrollera att nätverkskabeln är ordentligt isatt i både routern och Sonos-produkten. Om möjligt, prova att ansluta nätverkskabeln till en annan port på Sonos-produkten eller routern. Du kan också prova att använda en annan nätverkskabel för att ta reda på om det är fel på den befintliga kabeln.

Om Sonos-appen inte lyckas återupprätta anslutningen efter att du utfört ovanstående åtgärder ber vi dig att kontakta Sonos kundtjänst för vidare hjälp.