Anslut Sonos till en ny router eller ett nytt Wi-Fi-nätverk

Om du ändrar Wi-Fi-nätverkets namn eller lösenord, eller byter ut routern behöver du uppdatera Sonossystemets nätverksinformation. Den här artikeln hjälper dig att ansluta Sonossystemet till en ny router eller ett nytt Wi-Fi-nätverk.

Sonosappen för iOS eller Android

Du kan använda Sonosappen för att ansluta kompatibla Sonosprodukter till ditt nya eller uppdaterade Wi-Fi-nätverk. Appen guidar dig genom att uppdatera varje Sonosprodukts Wi-Fi-information en i taget.

1. Öppna Sonos-appen och vänta medan den söker efter ditt Sonos-system.
  2. När Sonos-appen visar ”Inga produkter hittades”, välj Gå till Systeminställningar.
  3. Under Ditt system, välj Uppdatera nätverk.
  4. Följ instruktionerna för att ansluta dina Sonosprodukter till din nya router eller Wi-Fi-nätverk.

Produkter som inte stöds

För närvarande kan Sonosappen uppdatera Wi-Fi-inställningar på Sonosprodukter som kan använda Bluetooth Low Energy (BLE). Vissa Sonosprodukter har inte BLE-funktioner, så Sonosappen kommer inte att kunna upptäcka dem för att uppdatera deras Wi-Fi-nätverksinformation. Dessa produkter är:

• Connect (gen 2)
  • Connect:Amp (gen 2)
  • One (gen 1)
  • Play:1
  • Play:3
  • Play:5 (gen 2)
  • Playbar
  • Playbase
  • Sub (gen 1)
  • Sub (gen 2)
  • SYMFONISK Bokhylla (gen 1)
  • SYMFONISK Bordslampa (gen 1).

Om du har någon av dessa produkter i ditt Sonossystem, gå först igenom ovanstående process för att uppdatera Wi-Fi-information för alla stödda produkter. När dina stödda produkter är uppdaterade, återställ till fabriksinställningar alla produkter som inte kunde upptäckas, och lägg till dem igen i ditt Sonossystem.

Om ditt Sonossystem endast innehåller produkter från listan ovan kan du återansluta ditt Sonossystem till nätverket med ett av alternativen nedan.

Byt till en trådbunden installation

Vissa Sonosprodukter kan skapa ett eget dedikerat Wi-Fi-nätverk om de är anslutna till routern via kabel. Andra Sonosprodukter kan sedan använda detta nätverk.

Om du har Sonosprodukter som har stöd för detta kan du lösa problemet tillfälligt genom att installera Sonossystemet som ett trådbundet system. Du hittar anvisningar om hur du växlar till en trådbunden installation och en lista med produkter som inte har stöd för den här typen av installation i den här artikeln.

Återställ dina Sonosprodukter och ställ in dem igen

Om ditt Sonossystem endast innehåller produkter från listan ovan och du inte kan ansluta en produkt till din router med kabel, måste du återställa varje produkt och ställa in dem igen som ett nytt system. Under installationsprocessen kommer du att ange ditt uppdaterade WiFi-nätverksnamn och lösenord för varje Sonosprodukt.

Om du vill ha hjälp med denna process, vänligen kontakta Sonos support.

1. Återställ varje Sonos-produkt i ditt system till fabriksinställningarna. Detta kommer att radera all befintlig systemdata, inklusive inställningar, Sonos-spellistor och Sonosfavoriter.
  2. Stäng och öppna Sonos-appen igen. Om alla dina produkter har återställts kommer Sonos-appen att visa ”Inga produkter hittades.”
  3. Gå till menyn Settings. Dina återställda produkter kommer att upptäckas i närheten och visa en installationsbanner högst upp på skärmen.
  4. Välj en av dina återställda produkter och följ stegen i appen för att installera den igen. Du kommer att välja ett WiFi-nätverk och ange ett WiFi-lösenord under detta steg.
  5. Upprepa steg 4 för alla återstående produkter som återställdes.
  6. Lägg till alla innehållstjänster eller rösttjänster som tidigare fanns i ditt system.

När det är klart kommer alla dina Sonos-produkter att vara inställda igen och anslutna till ditt nätverk med de senaste WiFi-uppgifterna.

Sonos S1 Controller-appen för iOS eller Android

Om Sonos ansluter via ditt WiFi-nätverk

Om ditt Sonos-system är i en trådlös installation

1. Öppna Sonos S1 Controller-appen och vänta medan den söker efter ditt Sonos-system.
  2. När du ser meddelandet "Kan inte ansluta till Sonos", välj Läs mer.
  3. Välj Ändrade router- eller Wi-Fi-inställningar?
  4. Följ instruktionerna för att ansluta Sonos till din nya router eller ditt nya Wi-Fi-nätverk.

Om några av dina Sonos-produkter saknas från din  Rum-lista efter att du har anslutit en Sonos-produkt med kabel, starta om alla saknade Sonos-produkter i ditt hushåll, gå sedan till Settings > System > Nätverk > Trådlös installation för att ansluta dem till Wi-Fi-nätverket.

Om en Sonosprodukt är ansluten till ditt nätverk med en Ethernet-kabel

Om ditt Sonossystem är i en trådbunden installation, anslut helt enkelt din Sonosprodukt till din nya router för att ansluta. Vissa av dina Sonosprodukter kan saknas från din  Rum-lista eftersom de behöver information från den nya routern. För att åtgärda detta, starta om alla saknade Sonosprodukter i ditt hushåll.