Anslut Sonos till en ny router eller ett nytt Wi-Fi-nätverk

• Mobil enhet krävs

Om du ändrar Wi-Fi-nätverkets namn eller lösenord, eller byter router behöver du uppdatera Sonos-systemets nätverksinformation. Den här artikeln hjälper dig att ansluta Sonos-systemet till en ny router eller ett nytt Wi-Fi-nätverk.

Sonos S2-appen

Sonos S2-appen guidar dig genom processen att ansluta Sonos-systemet till en ny router eller ett nytt Wi-Fi-nätverk. Följ anvisningarna nedan för att komma igång.

1. Öppna Sonos S2-appen för iOS eller Android. Den här processen kan inte utföras med Sonos-appen för Mac eller PC.
  2. När meddelandet ”Kan inte ansluta till Sonos” visas, tryck på Fixa det för att komma igång. Du kan också öppna fliken  Inställningar och trycka på ett av alternativen som visas: ”Sonos-systemet hittades inte” eller ”Uppdatera dina nätverksinställningar”.
  3. Följ anvisningarna för att ansluta Sonos till den nya routern eller det nya Wi-Fi-nätverket.

Sonos S1-appen

Om Sonos är anslutet via ett Wi-Fi-nätverk

Om Sonos-systemet är trådlöst installerat, följ anvisningarna nedan. Om du har mer än en Sonos-produkt i ditt system kommer du tillfälligt att behöva ansluta en produkt till routern med en nätverkskabel.

1. Öppna Sonos S1-appen för iOS eller Android och vänta medan den söker efter Sonos-systemet. Den här processen kan inte utföras med Sonos-appen för Mac eller PC.
  2. När du ser meddelandet ”Kan inte ansluta till Sonos”, tryck på Läs mer.
  3. Tryck på Har du bytt router eller ändrat inställningarna för Wi-Fi-nätverket?
  4. Följ anvisningarna för att ansluta Sonos till den nya routern eller det nya Wi-Fi-nätverket.

Om några av dina Sonos-produkter saknas i  listan över rum när du anslutit en produkt via kabel behöver du starta om alla Sonos-produkter i ditt hem och sedan gå till Inställningar > System > Nätverk > Trådlös installation för att ansluta dem till Wi-Fi-nätverket.

Om en Sonos-produkt är ansluten till nätverket med en nätverkskabel

Om Sonos-systemet är trådbundet installerat behöver du bara ansluta din Sonos-produkt till den nya routern med en kabel. Vissa Sonos-produkter kan saknas i  listan över rum på grund av att de behöver information från den nya routern. För att åtgärda detta behöver du starta om alla Sonos-produkter som saknas i ditt hem.