Använd en Samsung One-fjärrkontroll med Sonos hemmabiohögtalare

Eftersom fjärrkontrollen Samsung One inte sickar ut infraröda (IR) signaler som standard behöver du ändra några av inställningarna på din Samsung-tv innan du kan använda fjärrkontrollen tillsammans med en hemmabioprodukt från Sonos.

Följande anvisningar gäller för hemmabioprodukter som är anslutna till tv:ns optiska ljudutgång.

Följ anvisningarna nedan för att ställa in Samsung One-fjärrkontrollen så att den kan styra Sonos hemmabiohögtalare. Om din tv använder en extern IR-sändare, kontrollera att den är synlig från hemmabiohögtalaren innan du börjar.

1. Öppna menyn Hem på Samsung-tv:n, bläddra åt vänster och välj antingen Anslutna enheter eller Källor.
  2. Välj Universell fjärrkontroll. Om det är första gången den används kommer du att bli ombedd att installera din universella fjärrkontroll. Välj Start.
  3. Innan hemmabiohögtalaren från Sonos kan läggas till måste du genomföra installationen för din kabel-tv- eller satellitbox, eller en Blu-ray-spelare. Välj Ny enhet och markera den enhet du vill lägga till.
  4. När du har lagt till övriga enheter, välj Ny enhet följt av Hemmabio.
  5. Skriv ”Sonos” i sökrutan, välj Sonos i resultaten och välj sedan Optisk som input.
  6. Du kommer att bli ombedd att göra ett strömtest. Tryck på knappen Power Test (strömtest). När du får frågan om det fungerade, svara Ja följt av Klar.
  7. Gå tillbaka till installationsmenyn för fjärrkontrollen och välj någon av de andra ingångsenheterna som du anslöt tidigare, exempelvis en kabel-tv-box eller Blu-ray-spelare. Markera enheten och välj Använd med hemmabio. Gör detta för alla aktiva enheter.

Samsung One-fjärrkontrollen kommer nu att skicka ut en IR-signal och är redo att användas med Sonos. Följ anvisningarna i vår artikel om att installera fjärrkontrollen till tv:n med Sonos för att slutföra processen.

Om du stöter på problem när du följer anvisningarna ovan kan du kontakta Samsungs kundtjänst för att få ytterligare hjälp med att installera fjärrkontrollen Samsung One.