Använd Sonos med operativsystem som inte stöds

Den här artikeln beskriver vad du kan göra om följande meddelande visas i appen: ”Operativsystemet på den här mobila enheten stöds inte längre.”

Om du använder Sonos-appen på någon av de OS-versioner som anges nedan kommer den inte längre att ta emot uppdateringar, men kan fortfarande användas för att styra vanliga funktioner på Sonos.

Sonos S2-appen

• iOS 14 och 15
  • iPadOS 14 och 15
  • Android 7
  • Fire OS 6
  • Windows 7

Sonos S1-appen

• iOS 10 och 11
  • Android 5, 6 och 7*
  • Fire OS 5 och 6

Om ditt operativsystem är äldre än de här versionerna kan du inte styra Sonos från den aktuella enheten. Du behöver antingen uppdatera operativsystemet eller använda en annan enhet med ett operativsystem som stöds. Du hittar en lista över de OS-versioner som stöds till fullo i vår artikel om systemkrav.

Kontrollera OS-versionen på din enhet

Dessa länkar har mer information om hur du kontrollerar vilken OS-version som körs på din enhet och hur du kan uppdatera till en version som är kompatibel med Sonos, förutsatt att din enhet har stöd för det.

Funktioner som inte är tillgängliga med begränsad funktionalitet

Tabellen visar vilka funktioner och inställningar som inte är tillgängliga i Sonos S2-appen eller Sonos S1 Controller om du använder något av de operativsystem som inte stöds i listan ovan.

Inställningsmeny

Funktion eller inställning

Konto

Ändra e-postadress för konto

System

Produkter

Installera ett nytt Sonos-system

Lägg till produkt

Lägg till/ta bort surroundhögtalare eller Sub

Trueplay

Tv-installation

Inaktivera Wi-Fi

Systeminställningar

AirPlay-inställningar

Ljudkomprimering

Grupper

Hantera musikbibliotek

Mediaservrar

Nätverksinställningar

Föräldrakontroller

Systemuppdateringar (inklusive uppdatering från S1 till S2)

Byt ägare till systemet

Tjänster

Röst

Inställningar för Alexa-enhet

Inställningar för Google Assistent-enhet

Lägg till/ta bort rösttjänst

Musik och innehåll

Lägg till/ta bort musiktjänst

* Sonos S1-appen för Android 5 och 6 är inte längre tillgänglig i Google Play Store. Appen kommer fortfarande att fungera med Sonos om du redan har laddat ner den till din enhet.