Krav för Sonos-appen

Denna artikel tillhandahåller information om operativsystem- och enhetskrav för Sonos-appen, Sonos S1 Controller-appen och Sonos webbapp. Se vår artikel om systemkrav för Sonos-installation för information om nätverk, hemmabio och krav för musikbibliotek.

Krav på mobila enheters operativsystem

Du behöver en iOS- eller Android-enhet för att installera ett nytt Sonos-system eller lägga till nya produkter. Sonos-appen är tillgänglig för följande OS-versioner:

Sonos-appen

• iOS 16 och senare
  • iPadOS 16 och senare
  • Android 8.0 och senare (Sonos-appen fungerar inte på Chromebook-datorer)
  • Fire OS 7 och senare

Sonos S1 Controller-appen

• iOS 12 och senare
  • iPadOS 13 och senare
  • Android 8.0 och senare (Sonos-appen fungerar inte på Chromebook-datorer)
  • Fire OS 7 och senare

Vissa OS-versioner stöds inte längre men fungerar fortfarande för grundläggande Sonos-funktioner, som att bläddra bland musik och styra uppspelningen. Läs vår artikel OS-versioner som inte stöds för mer information.

Betaversioner av operativsystem stöds inte av Sonosappen. Sonosappen kanske inte fungerar korrekt om den öppnas i betaversionen av ett operativsystem.

Krav för webbapp

Sonos webbapp stöder följande webbläsare:

• Google Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Microsoft Edge

Krav för Windows och macOS

Sonos har stöd för följande versioner av macOS och Windows, men vissa systemhanteringsfunktioner är inte tillgängliga, till exempel installation av ett nytt Sonos-system och tillägg av nya produkter. Du hittar mer information i vår artikel om funktioner i Sonos skrivbords-app.

Sonos skrivbordsapp

• macOS 10.12 och senare
  • Windows 8 och senare

Sonos S1 Controller skrivbordsapp

• macOS 10.12 och senare
  • Windows 7 och senare

Kontrollera operativsystemet på din enhet

Följande länkar innehåller mer information om hur du kan uppdatera till en OS-version som är kompatibel med Sonos, förutsatt att din enhet har stöd för detta. Observera att vissa inställningar och funktioner kan ändras om du uppgraderar operativsystemet på en enhet. Det kan dessutom påverka om enheten kan användas med andra appar. Om du är osäker på vilka förändringar som uppdateringen kan orsaka bör du kontakta enhetens tillverkare innan du uppgraderar.