Sonos kunne ikke genkende TV-fjernbetjening

Denne artikel hjælper med at løse problemer med en infrarød (IR) TV-remote, som et Sonos-hjemmebiografprodukt ikke registrerer, enten ved første opsætning eller efter en remote allerede er blevet konfigureret sammen med Sonos. IR-remotes bruges til at styre hjemmebiografprodukter tilsluttet med optisk lydadapter, såsom Ray og Playbar.

Hvis du er ved at konfigurere en ny TV-fjernbetjening til dit Sonos-hjemmebiografprodukt, skal du sørge for at konfigurere fjernbetjeningen i Sonos-appen efter du har fulgt hvert trin nedenunder.

Tjek om der er objekter, der blokerer IR-sensoren

Sørg for, at der ikke er noget der blokerer dit hjemmebiografprodukts IR-sensor, og at der er en klar sigtelinje for din TV-fjernbetjening fra din normale sidestilling. Se vores artikel omkring IR-sensorer for at se hvor dit produkts sensor er placeret.

Flyt tættere på hjemmebiografproduktet

IR-fjernbetjeninger har en gennemsnitlig rækkevidde på 4,5-6 meter (15-20 fod). Sørg for, at du er inden for rækkevidde, når du bruger din TV-fjernbetjening med Sonos.

Udskift fjernbetjeningens batterier

Hvis batterierne er svage, kan det betyde at IR-signalet ikke er stærkt nok til at hjemmebiografproduktet genkender det. Isæt nogle nye batterier i din fjernbetjening for at sikre at fjernbetjeningen er tændt.

Fjern direkte lyskilder

Direkte sollys eller andre stærke kilder af fluoriserende lys kan påvirke IR-signalerne. Fjern alle kilder af direkte sollys eller fluoriserende lys for at undgå dette.

Adskil Sonos fra dit plasma-TV

Nogle plasma-TV'er kan påvirke IR-signalet. Prøv midlertidigt at slukke for dit TV og se om du kan konfigurere din fjernbetjening. Hvis ja, skal du adskille TV'et og dit Sonos-hjemmebiografhøjttaler så meget som muligt for at undgå denne forstyrrelse.

Reducer IR-forstyrrelser

Sluk for alle enheder, der benytter IR såsom et fjernstyret legetøj eller IR-repeaters/extenders. Tjek om fjernbetjeningen virker, når disse enheder er slukkede. Hvis ja, flyt disse enheder så langt væk som muligt fra hjermmebiografproduktet.