Alexa-komennot eivät toimi Sonosilla

Tässä artikkelissa on ohjeita ongelmien ratkaisemiseen, kun Alexa ei noudata komentoja*, ei vastaa ollenkaan tai vastaa virheellä, kuten ”Hmm, minulla on vaikeuksia ymmärtää juuri nyt”. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)

Pikakorjaukset

Varmista, että mikrofoni on päällä

Jos puheohjatussa Sonos-kaiuttimessa on mikrofonikatkaisin, varmista, että se on päällä.

Tarkista myös mikrofonipainikkeen tai puhepalvelupainikkeen yläpuolella oleva tilan merkkivalo. Jos valo ei pala, ota mikrofoni tai puhepalvelu uudelleen käyttöön painiketta painamalla ja kokeile komentoa uudelleen.

Siirrä puheohjatun Sonos-tuotteen paikkaa

Siirrä Sonos-tuote kauemmas seinistä, muista kaiuttimista ja taustamelun lähteistä varmistaaksesi, että Alexa kuulee sinut.

Ota Sonos-taito uudelleen käyttöön:

Avaa Alexa-sovellus ja napauta Lisää-valikkoa oikeasta alakulmasta. Valitse Taidot ja pelit > Omat taidot > Sonos > Ota taito pois käytöstä. Kun taito on otettu pois käytöstä, napauta kohtaa Ota taito käyttöön.

Tarkista Amazon-tilisi

Voit käyttää vain yhtä Amazon-tiliä Sonos-järjestelmää kohti. Jos sinulla on toinen Sonos-järjestelmä toisessa paikassa, sinun on käytettävä toista Amazon-tiliä, jos haluat käyttää Alexaa molemmissa paikoissa.

Yhdistä musiikkipalvelusi

Jos saat Alexalta vastauksen kuten ”Yhdistä musiikkipalveluita”, tee pyydetty asia Alexa-sovelluksessa ennen seuraavien lisävaiheiden suorittamista.

Lisäkorjaukset

Jos yllä olevat pikakorjaukset eivät ratkaise ongelmaa, noudata seuraavia ohjeita Alexa-yhteensopivalla laitteella.

Jos sinulla on puheohjatut Sonos-kaiuttimet

1. Avaa Alexa-sovellus iOS- tai Android-laitteella.
  2. Napauta Lisää-valikkoa oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse Taidot ja pelit > Omat taidot > Sonos > Ota taito pois käytöstä.
  4. Poista Sonos-kaiuttimen rekisteröinti Alexa-sovelluksesta seuraamalla Amazonin verkkosivuston ohjeita: Laitteen rekisteröinnin poistaminen.
  5. Ota puheohjaus pois käytöstä Sonos-sovelluksessa. Avaa Asetukset-välilehti ja napauta kohtaa Palvelut ja puhe ja valitse Puhe-kohdan alta Amazon Alexa. Valitse Sonos-tuotteiden listasta puheohjattu tuote ja napauta kohtaa Poista Alexa.
  6. Kirjaudu ulos mobiililaitteen kaikista Amazon-sovelluksista, mukaan lukien Amazon-sovelluksesta, Alexa-sovelluksesta ja mobiiliselaimen Amazon.comista. Näin varmistat, että Alexa käyttää oikeaa Amazon-tiliä.
  7. Viimeistele Alexan asennus uudelleen Sonos-sovelluksella. Seuraa ohjeita kirjautuaksesi oikealle Amazon-tilille, kun sinua kehotetaan tekemään niin.
  8. Kun olet valmis, kokeile antaa Alexalle toinen komento.

Jos sinulla ei ole puheohjattavia Sonos-kaiuttimia

1. Avaa Alexa-sovellus iOS- tai Android-laitteella.
  2. Napauta Lisää-valikkoa oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse Taidot ja pelit > Omat taidot > Sonos > Ota taito pois käytöstä.
  4. Poista Sonos-kaiuttimen rekisteröinti Alexa-sovelluksesta seuraamalla Amazonin verkkosivuston ohjeita: Laitteen rekisteröinnin poistaminen.
  5. Ota Sonos-taito uudelleen käyttöön siirtymällä takaisin kohtaan Taidot ja pelit > Omat taidot > Sonos ja napauttamalla kohtaa Ota taito käyttöön.
  6. Kun olet valmis, kokeile antaa Alexalle toinen komento.