Alexa-komennot eivät toimi Sonosilla

Tässä artikkelissa on ohjeita ongelmien ratkaisemiseen, kun Alexa ei noudata komentoja*, ei vastaa ollenkaan tai vastaa virheellä, kuten ”Hmm, minulla on vaikeuksia ymmärtää juuri nyt”. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)

Pikakorjaukset

Varmista, että mikrofoni on päällä

Tarkista puheohjatun Sonos-tuotteen mikrofonin tilan merkkivalo. Jos mikrofonin tilan merkkivalo ei pala, ota mikrofoni uudelleen käyttöön napauttamalla mikrofonikuvaketta, ja kokeile komentoa uudelleen.

Siirrä puheohjatun Sonos-tuotteen paikkaa

Siirrä Sonos-tuote kauemmas seinistä, muista kaiuttimista ja taustamelun lähteistä varmistaaksesi, että Alexa kuulee sinut.

Ota Sonos-taito uudelleen käyttöön:

Avaa Alexa-sovellus ja napauta Lisää-valikkoa oikeasta alakulmasta. Valitse Taidot ja pelit > Omat taidot > Sonos > Ota taito pois käytöstä. Kun taito on otettu pois käytöstä, napauta kohtaa Ota taito käyttöön.

Tarkista Amazon-tilisi

Voit käyttää vain yhtä Amazon-tiliä Sonos-järjestelmää kohti. Jos sinulla on toinen Sonos-järjestelmä toisessa paikassa, sinun on käytettävä toista Amazon-tiliä, jos haluat käyttää Alexaa molemmissa paikoissa.

Yhdistä musiikkipalvelusi

Jos saat Alexalta vastauksen kuten ”Yhdistä musiikkipalveluita”, tee pyydetty asia Alexa-sovelluksessa ennen seuraavien lisävaiheiden suorittamista.

Lisäkorjaukset

Jos yllä olevat pikakorjaukset eivät ratkaise ongelmaa, noudata seuraavia ohjeita Alexa-yhteensopivalla laitteella.

Jos sinulla on puheohjatut Sonos-kaiuttimet

1. Avaa Alexa-sovellus iOS- tai Android-laitteella.
  2. Napauta Lisää-valikkoa oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse Taidot ja pelit > Omat taidot > Sonos > Ota taito pois käytöstä.
  4. Poista Sonos-kaiuttimen rekisteröinti Alexa-sovelluksesta seuraamalla Amazonin verkkosivuston ohjeita: Laitteen rekisteröinnin poistaminen.
  5. Ota puheohjaus pois käytöstä Sonos-sovelluksessa. Avaa Asetukset-välilehti ja napauta kohtaa Palvelut ja puhe ja valitse Puhe-kohdan alta Amazon Alexa. Valitse Sonos-tuotteiden listasta puheohjattu tuote ja napauta kohtaa Poista Alexa.
  6. Kirjaudu ulos mobiililaitteen kaikista Amazon-sovelluksista, mukaan lukien Amazon-sovelluksesta, Alexa-sovelluksesta ja mobiiliselaimen Amazon.comista. Näin varmistat, että Alexa käyttää oikeaa Amazon-tiliä.
  7. Viimeistele Alexan asennus uudelleen Sonos-sovelluksella. Seuraa ohjeita kirjautuaksesi oikealle Amazon-tilille, kun sinua kehotetaan tekemään niin.
  8. Kun olet valmis, kokeile antaa Alexalle toinen komento.

Jos sinulla ei ole puheohjattavia Sonos-kaiuttimia

1. Avaa Alexa-sovellus iOS- tai Android-laitteella.
  2. Napauta Lisää-valikkoa oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse Taidot ja pelit > Omat taidot > Sonos > Ota taito pois käytöstä.
  4. Poista Sonos-kaiuttimen rekisteröinti Alexa-sovelluksesta seuraamalla Amazonin verkkosivuston ohjeita: Laitteen rekisteröinnin poistaminen.
  5. Ota Sonos-taito uudelleen käyttöön siirtymällä takaisin kohtaan Taidot ja pelit > Omat taidot > Sonos ja napauttamalla kohtaa Ota taito käyttöön.
  6. Kun olet valmis, kokeile antaa Alexalle toinen komento.