Asenna Amazon Alexa puheohjattuun Sonos-kaiuttimeen

Tässä artikkelissa opastetaan asentamaan Amazon Alexa puheohjattuun Sonos-kaiuttimeen. Kun asennus on valmis, voit toistaa ja hallita musiikkia puheellasi*. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Jos olet jo määrittänyt Alexan Sonosille, mutta haluat vaihtaa Amazon-tiliä, tutustu artikkeliin toisen Amazon Alexa -tilin käyttämisestä Sonosilla.

Jos haluat tietää, onko Amazon Alexa käytettävissä Sonosilla alueellasi, tutustu artikkeliin Amazon Alexan saatavuus Sonosilla.

Voit hallita Sonosia myös muilla Alexa-laitteilla, kuten Amazon Echolla. Katso lisätietoja artikkelistamme Amazon Alexa -laitteiden asentaminen Sonosille..

Ennen kuin aloitat

Varmista, että puheohjattu Sonos-kaiutin on asennettu ja lisätty Sonos-järjestelmääsi ja että järjestelmässäsi on viimeisin ohjelmistoversio.

Lataa Amazon Alexa -sovellus mobiililaitteellesi. Suosittelemme sovelluksen avaamista ja kirjautumista Amazon-tilillesi ennen aloittamista.

1

Aloita

Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus ja napauta Asetukset-välilehteä. Valitse Puhe-kohdasta Palvelut ja ääni > Lisää puheavustaja (Lisää palvelu Sonos S1:ssä) > Amazon Alexa. Kirjaudu pyydettäessä sisään Sonos-tilillesi.

2

Valitse huoneet

After selecting Add to Sonos, you’ll see a list of your Sonos speakers that can be set up with a voice service. Choose the rooms you’d like to set up with the Amazon Alexa and then tap Add Amazon Alexa.

3

Kirjaudu sisään Amazon-tilillesi

Kun olet valinnut kaiuttimet, napauta kohtaa Kirjaudu Amazoniin ja siirry Amazonin kirjautumissivulle. Ota Amazon käyttöön Sonos-kaiuttimessasi noudattamalla näytöllä olevia ohjeita. Asennuksen aikana sinulta kysytään, haluatko Alexan merkkiäänen olevan päällä vai pois päältä, kun sanot ”Alexa”. Merkkiääni on oletusarvoisesti pois käytöstä, mutta voit muuttaa tätä asetusta milloin tahansa. Valitse pyydettäessä kohta Mene Alexa-sovellukseen.

4

Yhdistä musiikkipalveluita Alexa-sovelluksessa

Varmista, että Alexa-sovellukseen liitetyt musiikkipalvelut on lisätty myös Sonos-sovellukseen.

5

Käytä Amazon Alexaa Sonos-kaiuttimesi kanssa

Return to the Sonos app and select I’ve set up my music in Alexa. You’re now ready to use Alexa with Sonos.