Sonos-musiikkikirjastosta puuttuu kappaleita tai albumeita

On olemassa muutama syy sille, miksi kappaleita tai albumeja saattaa puuttua Sonos-musiikkikirjastostasi. Alla on joitain toimenpiteitä tämän ongelman ratkaisemiseen.

Päivitä musiikkikirjasto

Jos äskettäin ostetut tai ladatut kappaleet eivät näy musiikkikirjastossasi, sinun on päivitettävä musiikkikirjaston hakemisto. Tämä skannaa kirjastosi uudelleen ja päivittää kappaleiden ja albumien luettelot.

Huomaa, että tietokoneen tai NAS-järjestelmän, jossa kirjastosi sijaitsee, on oltava päällä ja hereillä kirjaston päivityksen aikana.

Varmista, että tiedostot ovat oikeassa paikassa

Jos joitain musiikkitiedostoja ei ole musiikkikirjastokansiossasi, ne eivät näy Sonos-sovelluksessa. Esimerkiksi, jos olet jakanut iTunes-musiikkikansiosi Sonosin kanssa, mutta olet ostanut ja ladannut kappaleen toisesta lähteestä (esim. Amazonista), tiedosto voi olla tietokoneesi Lataukset-kansiossa. Jos jaat musiikkia Sonosille NAS-järjestelmästä, varmista, että olet siirtänyt kaikki uudet musiikkitiedostot tietokoneen kiintolevyltä NAS-järjestelmään.

Kun olet siirtänyt puuttuvat tiedostot oikeaan kansioon, päivitä musiikkikirjaston hakemisto.

Tarkista, kuinka monta kappaletta kirjastossasi on

Sonos-musiikkikirjastossa on 65 000 kappaleen raja. Raja voidaan saavuttaa joko kappalemäärällä tai muistin käytöllä. Muistiraja voidaan saavuttaa ennen 65 000 kappaleen rajaa, jos kirjasto sisältää paljon metatietoja. Esimerkiksi klassisen musiikin kappaleissa on yleensä paljon metatietoja, ja ne voivat täyttää käytettävissä olevan muistitilan, ennen kuin 65 000 kappaleen raja on saavutettu.

Tarkista, ovatko musiikkitiedostot DRM-suojattuja

Osa ostetusta musiikista voi olla Digital Rights Management (DRM) -suojattua. Tämä estää näiden tiedostojen jakamisen kolmansien osapuolten sovellusten, kuten Sonos-sovelluksen kautta. Tämä ongelma vaikuttaa yleisimmin iTunesista ostettuun musiikkiin, ennen kuin se siirtyi DRM-vapaaseen musiikkiin.

Apple ei enää myy DRM-suojattua musiikkia, ja myytävänä oleva musiikki ei enää sisällä toiston rajoituksia. Jos sinulla on vielä joitain kappaleita, jotka ovat DRM-suojattuja ja joita ei voi toistaa Sonosilla, iTunes Matchin avulla voit päivittää musiikkisi DRM-vapaisiin versioihin. Lisätietoja iTunes Matchista ja DRM-vapaaseen sisältöön päivittämisestä löytyy Applen verkkosivustolta.

Varmista, että musiikkitiedostoista ei puutu metatietoja

Musiikkitiedoston metatiedot määrittävät organisaation tunnisteet, kuten nimen, artistin nimen, albumin nimen ja paljon muuta. Sonos luokittelee musiikkitiedostosi sen mukaan, miten ne on merkitty metatietoihin. Suurin osa Sonosin tukemista tiedostotiedostoista tukee metatietoja, mutta AIFF:llä ja WAV:lla ei ole täyttä metatietojen tukea.

Usein musiikkitiedosto, josta puuttuu metatietotunniste, ei tule näkyviin Sonos-sovellukseen siellä, missä sen pitäisi näkyä. Esimerkiksi, jos tiedostosta puuttuu artistitunniste, se ei tule näkyviin, kun selaat Sonos-sovellusta tai haet kyseistä artistia sovelluksesta.

Tarvitset mediakirjaston hallintatyökalun, kuten iTunesin, jotta voit tarkastella ja muokata musiikkitiedostojen metatietoja. Kun olet tehnyt muutoksia metatietoihin, muista päivittää musiikkikirjaston hakemisto.