Jaa macOS-musiikkikansiosi Sonosin kanssa

Noudata tämän artikkelin ohjeita jakaaksesi musiikkikansion macOS-tietokoneeltasi paikalliseen verkkoon. Kansion jakaminen mahdollistaa sen lisäämisen Sonosiin paikallista musiikkikirjastoasi varten.

Näiden ohjeiden jälkeen musiikkikansio on valmis jaettavaksi Sonos-tuotteidesi kanssa, ja tiedät kansion verkko-osoitteen, jonka lisäät Sonos-sovellukseen.

Jaa musiikkikansiosi macOS:ssä

1. Valitse Apple-logo näytön vasemmasta yläkulmasta ja valitse sitten Järjestelmäasetukset.
  2. macOS-järjestelmäasetuksissa valitse Yleiset, sitten valitse Jakaminen.
  3. Varmista, että Tiedostojen jakaminen on käytössä, ja valitse sitten tiedostojen jakamisen vieressä oleva tietokuvake avataksesi jakamisasetukset.
  4. Valitse Jaetut kansiot -kohdassa + (plus) -kuvake ja valitse sitten Maciltasi kansio, joka sisältää Sonosin kanssa jaettavat musiikkitiedostot.
  5. Lisättyäsi musiikkikansion valitse se Jaetut kansiot -osiossa ja tarkista Käyttäjät-osio oikealta.
    1. Aseta käyttäjätilisi käyttöoikeudet tilaanLuku- ja kirjoitusoikeudet.
    2. Aseta "Kaikki" -käyttöoikeudet tilaanVain luku.
  6. Seuraavaksi valitse Asetukset-painike.
    1. Varmista, että Tiedostojen ja kansioiden jakaminen SMB:n avulla on käytössä.
    2. Windows-tiedostojen jakamisessa varmista, että Käytössä-ruutu on valittuna käyttäjätilisi vieressä. Käytät tämän tilin käyttäjänimeä ja salasanaa, kun lisäät kirjaston Sonosiin.

Musiikkikansio on nyt jaettu paikallisessa verkossasi. Seuraavaksi etsimme jaetun kansion verkko-osoitteen, jota käytät musiikkikirjastosi asettamiseen Sonos-sovelluksessa.

Etsi jaetun kansion verkko-osoite

Verkko-osoite koostuu tietokoneesi isäntänimestä ja yllä jaetun kansion nimestä. Esimerkiksi, jos tietokoneen isäntänimi on "MyComputer" ja jaetun kansion nimi on "Music Folder", verkko-osoite näyttäisi tältä:

\\MyComputer\Music Folder

Noudata alla olevia ohjeita löytääksesi sekä isäntänimen että kansion nimen, joita tarvitset lisätäksesi musiikkikansion Sonosiin.

1. Valitse näytön vasemmasta yläkulmasta Apple-logo, sitten valitse Järjestelmäasetukset.
  2. macOS-järjestelmäasetuksissa valitse Yleiset, sitten valitse Jakaminen.
  3. Jakamisosion alareunassa näet osion Isäntänimi tai Paikallinen isäntänimi. Ota huomioon tietokoneesi isäntänimi ennen sen ".local" -päätettä. Tämä on isäntänimi, jota käytät osana verkko-osoitettasi.
  4. Verkkopolussa käytettävä kansion nimi on sama kuin edellisessä osiossa jakamasi kansio. Voit tarkistaa tämän kansion nimen macOS-järjestelmäasetuksista kohdasta Yleiset > Jakaminen > Tiedostojen jakaminen > Jaetut kansiot.

Sinulla pitäisi nyt olla sekä isäntänimi että kansion nimi, joita käytät luodaksesi verkkopolun seuraavassa muodossa:

\\Isäntänimi\Kansion nimi

Lisää jaettu kansiosi Sonosiin

Voit nyt lisätä jaetun kansiosi Sonos-järjestelmääsi käyttämällä Sonos-sovellusta.

Noudata ohjeita artikkelissamme Lisää musiikkikirjastosi Sonosiin oppiaksesi, kuinka jaat jaetun kansion verkko-osoitteen Sonos-järjestelmällesi.