Käytä Apple TV:n 4:nnen sukupolven kaukosäädintä kotiteatterikaiuttimien kanssa

Apple TV (4. sukupolven) -kaukosäädin on hieman erilainen kuin perinteinen kaukosäädin. Apple TV -kaukosäädin käyttää HDMI-CEC-tekniikkaa, jonka avulla Apple TV tunnistaa television asetukset automaattisesti. Apple TV ei voi havaita Sonos-kotiteatterikaiutinta optisen yhteyden avulla, joten sinun on ohjelmoitava Apple TV -kaukosäädin, jotta voit ohjata kaiutinta manuaalisesti. Ei hätää, se onnistuu vain muutaman vaiheen avulla.

Varmista ennen aloittamista, että Apple TV ja Sonos-kotiteatterituotteet ovat Apple TV:n kaukosäätimen ulottuvissa. Vaiheet eroavat toisistaan riippuen siitä, oletko jo määrittänyt Apple TV:n tai Sonos-kotiteatterikaiuttimen, joten valitse alta parhaiten tarpeitasi vastaava tapa.

Asennan uuden Apple TV:n ja Sonos-kotiteatterikaiuttimen samanaikaisesti:

1. Asenna Apple TV

Useimmiten Apple TV:n asennus toimii plug-and-play-periaatteella. Apple TV tunnistaa käyttämäsi television ja voi ohjelmoida Apple TV:n kaukosäätimen automaattisesti ohjaamaan television kaiuttimien - ei kotiteatterikaiuttimien - äänenvoimakkuutta. Kun olet asentanut Apple TV:n, palaa tähän artikkeliin, jotta voit määrittää Apple TV:n kaukosäätimen ohjaamaan kotiteatterikaiuttimen äänenvoimakkuutta.

Noudata Applen antamia Apple TV:n asennusohjeita.
https://support.apple.com/en-us/HT205358

2. Asenna Sonos-kotiteatterituote

Siirry seuraavaksi artikkeliimme Sonosin asennuksesta, valitse kotiteatterituote ja noudata ohjeita asentaaksesi sen. Kun sinua kehotetaan asentamaan television kaukosäädin, noudata ohjeita käyttämällä Apple TV:n kaukosäädintä.

3. Ota television kaiuttimet pois käytöstä

Varmista lopuksi, että sisäiset TV-kaiuttimet on otettu pois käytöstä. Katso ohjeet television kaiuttimien ottamiseen pois käytöstä artikkelistamme: Kuinka otan television kaiuttimet pois käytöstä

Olen äskettäin ostanut Apple TV:n ja minulla on jo Sonos-kotiteatterikaiutin asennettuna:

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus. Avaa Asetukset-välilehti ja napauta kohtaa Järjestelmä.
  2. Valitse kotiteatterihuone ja napauta kohtaa Kaukosäätimen asennus. Seuraa sovelluksen ohjeita Apple TV:n kaukosäädintä käyttämällä.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, Apple TV:n kaukosäädin on ainoa kaukosäädin, jolla voit ohjata kotiteatterikaiuttimen äänenvoimakkuutta.

Olen äskettäin ostanut Sonos-kotiteatterikaiuttimen ja minulla on jo Apple TV asennettuna:

Saatat huomata, että kun muutat äänenvoimakkuutta kaukosäätimellä, se säätää television kaiuttimien äänenvoimakkuutta kotiteatterikaiuttimen sijaan. Jos television kaiuttimet on otettu pois käytöstä tai mykistetty, saatat saada kuvakkeen tai viestin, joka kertoo asiasta. Ongelmana on, että televisio vastaanottaa edelleen äänenvoimakkuuden säätökomentoja, kun television kaiuttimet eivät ole käytössä, ja kaukosäätimen komennot on tarkoitettu kotiteatterikaiuttimille. Tämän korjaamiseksi sinun on ohjelmoitava toinen IR-kaukosäädin Apple TV:lle.

Ota käteesi se kaukosäädin, jota et enää käytä tai jolla ohjaat televisiota toisessa huoneessa. Opetamme Apple TV -kaukosäätimen lähettämään komentoja, jotka lähtevät tältä käyttämättömältä kaukosäätimeltä. Tällä tavoin vain kotiteatterikaiutin näkee Apple TV:n kaukosäätimen äänenvoimakkuuspainikkeet ja televisio ei enää näytä ponnahdusikkunoita.

Apple TV:ssä:

1. Valitse Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet > Ohjaa televisioita ja vastaanottimia.
  2. Vaihda tämän asetukseksi Ei käytössä.
  3. Siirry seuraavaksi kohtaan Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet > Äänenvoimakkuuden säätö.
  4. Valitse TV IR:n kautta.
  5. Valitse Opi uusi laite.
  6. Seuraa näytön ohjeita ohjelmoidaksesi Apple TV:n kaukosäätimen käyttämään aiemmin valitsemasi toissijaisen kaukosäätimen koodeja.
  7. Nyt sinun on ohjelmoitava Apple TV:n kaukosäädin kotiteatterikaiuttimelle:
    • Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus. Avaa Asetukset-välilehti ja napauta kohtaa Järjestelmä.
  8. Valitse kotiteatterihuone ja napauta kohtaa Kaukosäätimen asennus.
  9. Seuraa sovelluksen ohjeita Apple TV:n kaukosäädintä käyttämällä. Sinua pyydetään ohjelmoimaan kaukosäätimen äänenvoimakkuus- ja mykistyspainikkeet. Koska Apple TV:n kaukosäätimessä ei ole mykistyspainiketta, odota hetki, kunnes se aikakatkaistaan, ja jatka. Kun olet suorittanut nämä vaiheet, tämä kaukosäädin on ainoa kaukosäädin, jolla voidaan säätää kotiteatterikaiuttimen äänenvoimakkuutta.

Jos televisio tukee Dolby Digital -signaalin lähettämistä Apple TV:stä optisen ulostulon kautta, suosittelemme, että otat Dolby Surround -toiminnon käyttöön, jotta saat Apple TV:stä aidon surround-äänen parhaalla äänenlaadulla.

Apple TV:ssä:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Ääni ja video > Äänilähtö.
  2. Aseta äänilähdöksi Dolby Surround.

Huomaa: Jos kuuntelet musiikkia Sonos-kotiteatterituotteen kautta television ollessa pois päältä ja jos säädät äänenvoimakkuutta Apple TV:n kaukosäätimellä, se saattaa käynnistää television.