Fout 913 bij het toevoegen van een muziekbibliotheekshare

De Sonos-app toont Fout 913 wanneer deze probeert verbinding te maken met een gedeelde muziekmap via een niet-ondersteund deelprotocol. Om Sonos verbinding te laten maken met een gedeelde muziekmap, moet deze gedeeld worden via SMBv2 of SMBv3.

Fout 913 bij het toevoegen van een macOS- of Windows-muziekmap

Deze fout komt vaak voor wanneer je probeert een muziekbibliotheek te delen via de Sonos-apps voor macOS of Windows, specifiek bij het kiezen van de opties "Muziekmap" of "Een andere map of schijf die is verbonden met mijn computer". Deze methoden om een muziekmap te delen worden niet langer ondersteund.

Om deze fout te verhelpen, volg je de onderstaande stappen om je muziekmap via het netwerkpad toe te voegen:

1. Deel je muziekmap handmatig op je lokale netwerk door de instructies in een van deze artikelen te volgen:
    1. Deel je macOS-muziekmap met Sonos
    2. Deel je Windows-muziekmap met Sonos
  2. Voeg je gedeelde muziekmap toe aan Sonos via het netwerkpad.

Fout 913 bij het toevoegen van een muziekmap op een NAS-drive

Als je een muziekbibliotheek toevoegt op een NAS-drive, betekent Fout 913 dat de NAS-drive zijn muziekmap deelt met een niet-ondersteund deelprotocol zoals SMBv1. Om dit op te lossen, pas je de instellingen van je NAS-drive aan om je muziekmap te delen met SMBv2 of SMBv3 en probeer je je muziekbibliotheek opnieuw toe te voegen. Raadpleeg de handleiding van je NAS-drive voor informatie over hoe je de SMB-instelling kunt controleren of wijzigen.