Google Assistent-opdrachten werken niet op Sonos

Dit artikel geeft stappen voor wat je kunt doen als de Google Assistent opdrachten niet opvolgt, helemaal niet reageert of verkeerd reageert.

Voor je begint

• Als je Sonos-speaker met stembediening een fysieke microfoonschakelaar heeft, zorg er dan voor dat deze is ingeschakeld. Controleer ook het statuslampje boven de microfoonknop of knop voor de spraakdienst. Als het lampje uit is, tik dan op de knop om de microfoon of de spraakdienst opnieuw in te schakelen en probeer de opdracht opnieuw.

• Plaats de speaker weg van muren, andere speakers en bronnen van achtergrondgeluid om ervoor te zorgen dat de Google Assistent je kan horen.

• Je kunt controleren wat de Google Assistent heeft gehoord op http://myactivity.google.com door een filter voor Assistent toe te voegen. Als de Google Assistent je opdrachten niet goed hoort, overweeg dan om je apparaat te verplaatsen om hard omgevingsgeluid te beperken dat kan beïnvloeden hoe goed je Sonos-speaker met spraakherkenning (of product met Google Assistent) je kan horen.

• Een Google-account met de Google Assistent kan maar op één Sonos-systeem tegelijk worden gebruikt. Als je een tweede Sonos-systeem op aan andere plek hebt, heb je een tweede Google-account nodig als je de Google Assistent op beide plekken wilt gebruiken.

Als je Sonos-speakers met spraakherkenning hebt

1. Verwijder de Google Assistent van elke Sonos-speaker met stembediening.
  2. Doorloop het installatieproces van de Google Assistent opnieuw en voeg de dienst opnieuw toe aan je Sonos-speakers. Controleer of de Google Assistent-app is ingelogd op het juiste account tijdens de installatie.
  3. Zorg ervoor dat alle muziekdiensten die je hebt toegevoegd in de Google Assistent ook aan Sonos zijn toegevoegd.
  4. Als dit is voltooid, probeer dan nogmaals een opdracht te geven aan de Google Assistent.

Als je geen Sonos-speakers met spraakherkenning hebt

1. Open de Google Home-app voor iOS of Android.
  2. Vanuit het tabblad Apparaten, selecteer een van je vermelde Sonos-producten, en selecteer vervolgens het instellingenicoon rechtsboven.
  3. Op het instellingenscherm, selecteer Ontkoppel Sonos. Dit opent het menu Apparaten toevoegen waar je Sonos kunt selecteren, en vervolgens ontkoppel account.
  4. Zorg ervoor dat de muziekservices die je hebt toegevoegd aan de Google Assistent ook zijn toegevoegd aan Sonos.
  5. Probeer Sonos een opdracht te geven met je Google Assistent-apparaat als de installatie is voltooid.