Product niet gevonden tijdens de installatie

Dit artikel leidt je door een aantal stappen die helpen wanneer de Sonos-app je product niet vindt tijdens de installatie. Als dit probleem zich voordoet, blijft de S2-app hangen in het scherm Er wordt gezocht naar producten in de buurt … en de S1-app toont de foutmelding Product niet gevonden.

Als je geen product aan het installeren bent, maar er kamers in je Sonos-app ontbreken, lees dan ons artikel over producten die ontbreken in de Sonos-app om je kamer weer online te krijgen.

Scherm Product niet gevonden in de S2- en S1-app.

Het ledlampje op je product controleren

Controleer of de stekker van je Sonos-product in het stopcontact zit en het ledlampje groen knippert. Het kan zijn dat het ledlampje op je product niet groen knippert als het product eerder deel uitmaakte van een ander systeem. Knippert het lampje niet groen, reset het product dan naar de fabrieksinstellingen en probeer het opnieuw te installeren.

Je product opnieuw opstarten

Als je producten opnieuw opstart, helpt dit vaak problemen op te lossen bij het vinden van producten tijdens het installeren. Hoe je dit doet, lees je in onze handleiding over het opnieuw opstarten van Sonos-producten. Selecteer Opnieuw proberen als je product weer aanstaat.

Je product tijdelijk ergens anders neerzetten

Plaats het product dichter bij de router en zorg dat je mobiele apparaat zich binnen 3 meter bevindt van het product dat je aan het installeren bent. Als je product op deze nieuwe plek wel verbinding kan maken, kan het zijn dat de oorspronkelijke plek zich te ver van de router bevindt voor een stabiele verbinding. Gebruik onze handleiding over het kiezen van een draadloze of bekabelde installatie voor de beste manier om je systeem te installeren.

Een ander mobiel apparaat gebruiken

Blijft de fout zich voordoen, gebruik dan een ander apparaat waarop de Sonos-app staat geïnstalleerd en dat is verbonden met je systeem.

Je product aansluiten met een kabel

Heeft je product een ethernetpoort, sluit het product dan rechtstreeks aan op de router met een ethernetkabel en probeer daarna nogmaals de speaker te installeren. Als dit lukt, kun je de ethernetkabel verwijderen door de aanwijzingen te volgen in ons artikel over wisselen tussen een draadloze en bekabelde installatie.