Toegang geweigerd als de muziekbibliotheek wordt gebruikt

Deze foutmelding verschijnt als Sonos muziek probeert af te spelen van een computer of NAS-drive, maar de toestemmingen om de bestanden en mappen te delen niet juist zijn ingesteld in de computer. Hieronder vind je een aantal algemene stappen die je kunt ondernemen om deze fout op te lossen.

Je muziekbibliotheek verwijderen en weer toevoegen

Door je muziekbibliotheek te verwijderen en weer toe te voegen worden bestaande toestemmingen van Sonos om de map te delen verwijderd. Door ze opnieuw te creëren worden ze weer toegevoegd.

Configureren van je firewall

Beveiligingssoftware met een firewall kan verhinderen dat de computer via je netwerk muziekbestanden met Sonos deelt. Lees ons artikel over firewalls om te zorgen dat de configuratie Sonos toestaat met je computer te laten verbinden.

Contact opnemen met je IT-beheerder

Als je gebruikmaakt van een werkcomputer die wordt beheerd door een IT-team, neem dan contact met ze op om te checken of je accounttoestemmingen zijn ingesteld voor het delen van bestanden.