Je Sonos Amp installeren

• Mobiel apparaat vereist

Dit artikel legt uit hoe je je Sonos Amp installeert. Meer informatie over de productfuncties en -specificaties zijn te vinden op de productpagina voor Amp.

Voor je begint

• Plaats Amp op de gewenste plek en steek de stekker in het stopcontact.
  • Download de Sonos-app voor iOS of Android. De app leidt je door het installatieproces.

Een nieuw Sonos-systeem installeren met Amp

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Tik op Nieuw systeem installeren en maak daarna een Sonos-account aan of log in op je bestaande account.
  3. Tik op Toevoegen op de pop-up die je Sonos-product weergeeft. Tik bij gebruik van de Sonos S1 Controller op Doorgaan > Producten installeren.
  4. Volg de stappen in de app om je Amp te installeren en je muziekservices toe te voegen.

Amp toevoegen aan je bestaande Sonos-systeem

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Tik in het tabblad Instellingen op Systeem > Product toevoegen.
  3. Volg de stappen in de app om Amp toe te voegen aan je Sonos-systeem.

Problemen bij het installeren?

Als Sonos Amp problemen heeft met het maken van verbinding tijdens het installeren, raadpleeg dan ons artikel ‘Product niet gevonden’ voor hulp.

Amp gebruiken voor home cinema-geluid

Als je Sonos Amp als tv-speakers wilt gebruiken, selecteer je Als voorste speakers voor de tv of Als surroundspeakers voor de tv als de vraag wordt gesteld 'Hoe wil je Sonos Amp gebruiken?' tijdens het installatieproces. De SUB-output en lijningang van Amp zijn niet actief als Amp wordt gebruikt als tv-surroundspeakers.

Als je Amp als voorste tv-speakers gebruikt, controleer dan de HDMI-poorten van je tv om er zeker van te zijn dat je tv HDMI ARC ondersteunt. Heeft je tv geen HDMI ARC-poort, dan heb je een optische audioadapter nodig om de tv-installatie af te ronden.

Je kunt twee Amps gebruiken voor een home cinema-systeem: één als tv-voorspeakers en de andere als surroundspeakers. Als je in deze configuratie twee Amps gebruikt, gelden er bepaalde beperkingen voor hoe ze kunnen worden aangesloten op je netwerk.

Bekijk ons artikel over surroundspeakers toevoegen voor informatie over hoe je je Amp toevoegt als tv-surroundspeakers.

Audio-ingangen en -uitgangen

Speakers aansluiten

We raden een speakerkabeldikte van 12 tot 16 aan. Lengtes van meer dan 92 m worden niet aanbevolen. Bekijk ons artikel over de dikte van een speakerkabel kiezen voor meer informatie. Als je verbinding maakt met meer dan twee speakers, bekijk dan ons artikel over vier speakers verbinden met Amp of Connect:Amp of het artikel over zes Sonos Architectural-speakers verbinden met Amp voor specifieke aanwijzingen.

1. Gebruik de meegeleverde banaanstekkers en draai de onderkant van de banaanstekker los totdat het gat voor de speakerkabel geheel vrij is.
  2. Steek het afgestripte uiteinde van de speakerkabel in het gat en draai de onderkant van de banaanstekker aan totdat de speakerkabel goed vastzit.
  3. Steek de banaanstekker in de juiste speakeraansluiting aan de achterkant van de Amp. Zorg ervoor dat de kleuren van de cirkels op de banaanstekker en de Amp overeenkomen (rood en wit).

Amp werkt met traditionele boekenplankspeakers van 8 ohm en met speakerparen van 6 of 4 ohm.

Speakerimpedantie

Watt per kanaal

8 ohm

125 watt

6 ohm

187,5 watt

4 ohm

250 watt

Let op: Het vermogen is geen directe indicator van geluidskwaliteit. Het geeft aan hoeveel watt er nodig is voor aangesloten speakers.

Verbinding maken met een lijningangapparaat

Op de analoge RCA-ingangen van Amp kun je apparaten als een platenspeler of cd-speler aansluiten. Sluit de RCA-kabel van je externe audioapparaat aan op de RCA-ingangen van Amp met de aanduiding IN. De SUB-output en lijningang van Amp zijn niet actief als Amp wordt gebruikt als tv-surroundspeakers. Bekijk ons artikel over lijningang gebruiken met Sonos voor meer informatie.

Een subwoofer van een ander merk aansluiten

Amp heeft een automatisch detecterende RCA-verbinding met een instelbare crossover van 50 - 110 Hz. Je hoeft alleen de subwoofer maar aan te sluiten op de RCA-uitgang van Amp met de aanduiding Sub.

Let op dat de subwoofer-output wordt uitgeschakeld als de Amp wordt gebruikt om surroundspeakers in een Sonos home cinema-product van stroom te voorzien.

Meer informatie vind je in ons artikel over een subwoofer van een ander merk gebruiken met Sonos.