Je Sonos Connect:Amp installeren

• Mobiel apparaat vereist

Dit artikel legt uit hoe je je Sonos Connect:Amp installeert.

Voor je begint

• Plaats Connect:Amp op de gewenste plek en steek de stekker in het stopcontact.

Een nieuw Sonos-systeem installeren met Connect:Amp

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Tik op Nieuw systeem installeren en maak daarna een Sonos-account aan of log in op je bestaande account.
  3. Tik op Toevoegen op de pop-up die je Sonos-product weergeeft. Tik bij gebruik van de Sonos S1 Controller op Doorgaan > Producten installeren.
  4. Volg de stappen in de app om je Connect:Amp te installeren en je muziekservices toe te voegen.

Connect:Amp toevoegen aan je bestaande Sonos-systeem

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Tik in het tabblad Instellingen op Systeem > Product toevoegen.
  3. Volg de stappen in de app om Connect:Amp toe te voegen aan je Sonos-systeem.

Problemen bij het installeren?

Als Sonos Connect:Amp problemen heeft met het maken van verbinding tijdens het installeren, raadpleeg dan ons artikel ‘Product niet gevonden’ voor hulp.

Connect:Amp gebruiken voor home cinema-geluid

Je kunt Connect:Amp gebruiken om achterste surroundspeakers te versterken voor je Sonos home cinema-systeem. Is Connect:Amp geïnstalleerd, bekijk dan ons artikel over je Connect:Amp configureren met je Sonos home cinema-systeem.

De subwooferuitgang en lijningang van Connect:Amp zijn niet actief als hij wordt gebruikt om achterste surroundspeakers te versterken.

Audio-ingangen en -uitgangen

Speakers aansluiten

We raden een speakerkabeldikte van 12 tot 16 aan. Lengtes van meer dan 92 m worden niet aanbevolen. Bekijk ons artikel over de dikte van een speakerkabel kiezen voor meer informatie.

Als je verbinding maakt met meer dan twee speakers, bekijk dan ons artikel over vier speakers verbinden met Amp of Connect:Amp voor specifieke aanwijzingen.

1. Gebruik je duim of vinger en druk het veermechanisme voor de speakeraansluiting krachtig naar binnen zodat je het gat voor de aansluiting ziet.
  2. Steek het afgestripte uiteinde van de speakerkabel in het gat en laat dan los. Het afgestripte deel moet nu goed vastgeklemd zitten in het aansluitmechanisme.

Connect:Amp werkt met traditionele boekenplankspeakers van 8 ohm en met speakerparen van 6 of 4 ohm.

Speakerimpedantie

Watt per kanaal

8 ohm

55 watt

6 ohm

82,5 watt

4 ohm

110 watt

Let op: Het vermogen is geen directe indicator van geluidskwaliteit. Het geeft aan hoeveel watt er nodig is voor aangesloten speakers.

Apparaten met een lijningang en subwoofers van een ander merk

Bekijk de onderstaande artikelen voor meer informatie over het gebruik van RCA-audio-ingangen en de RCA-subwooferuitgang van je Amp.