Endre trådløs kanal på ruteren

Denne artikkelen viser hvordan du endrer trådløs kanal for 2,4 GHz-båndet på ruteren. Trinnene nedenfor gjelder for de vanligste rutermodellene, men vi anbefaler at du ser i ruterens brukerhåndbok for spesifikke instruksjoner.

På en Mac, PC eller mobilenhet

1. Logg inn på ruterens konfigurasjonsside ved å skrive inn IP-addressen i en nettleser eller ved å laste inn programvaren som fulgte med ruteren. Vanligvis står IP-addressen og påloggingsinformasjonen et sted på selve ruteren. Dette er bare mulig når du er koblet til ruterens nettverk via Wi-Fi eller en Ethernet-kabel.

2. Finn siden med trådløse innstillinger og endre kanal for 2,4 GHz-nettverket. Hvis kanalvalget er «Auto», må du deaktivere dette og velge en spesifikk kanal. Vi anbefaler at du bruker kanalene 1, 6 eller 11.

3. Lagre innstillingene. Ruteren vil kanskje starte på nytt når innstillingene lagres.

Hvis Sonos-systemet er i en kablet konfigurering, kontroller også den trådløse kanalen i Sonos-systemet for å sørge for at det ikke bruker samme trådløse kanal som ruteren.

Endring av trådløs kanal er et feilsøkingstrinn for å redusere trådløse forstyrrelser. Hvis du endrer den trådløse kanalen for å løse et problem, prøv å bruke ruteren på hver av de anbefalte kanalene for å finne ut hvilken som fungerer best.