Problemer under trådløs konfigurering

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å løse problemer som kan oppstå når Sonos skal kobles til det trådløse nettverket. Hvis du har en ny ruter eller har endret Wi-Fi-passordet, se artikkelen Koble Sonos til en ny ruter eller Wi-Fi-nettverk.

Hvis du prøver å fjerne en Sonos Bridge fra anlegget og ikke kan koble anlegget ditt til Wi-Fi, begynn med forslagene nedenfor. Hvis du fortsatt har problemer, må du kanskje koble ett av de andre Sonos-produktene til ruteren. For mer informasjon, se artikkelen om å fjerne en Bridge fra anlegget.

Feil Wi-Fi-passord

Dobbeltsjekk passordet du skrev inn ved å trykke på Vis til høyre for passordfeltet. Hvis du fortsetter å få denne meldingen, må du se etter et klistremerke på ruteren hvor Wi-Fi-passordet er oppgitt. Ta kontakt med internettleverandøren eller produsenten av ruteren for å få hjelp med å finne eller tilbakestille Wi-Fi-passordet.

Hvis du konfigurerer et nytt Sonos-anlegg og ikke finner riktig Wi-Fi-passord, trykk på Alternativt oppsett for å fortsette til kablet oppsett hvis produktet har en Ethernet-port.

Hvis høyttaleren ikke har noen Ethernet-port, eller du ikke kan koble en kabel permanent til høyttaleren, må du finne eller tilbakestille Wi-Fi-passordet for å fullføre det trådløse oppsettet.

Feil Wi-Fi-nettverk

Pass på at du har valgt riktig Wi-Fi-nettverk når du skriver inn passordet. Trykk på Bruk et annet nettverk om nødvendig og prøv å koble til igjen.

Inkompatibelt Wi-Fi-nettverk

Visse nettverkstyper støtter ikke trådløs konfigurering. Hvis du prøver å konfigurere Sonos på et nettverk som passer med ett eller flere av følgende kriterier, må du i stedet gå gjennom en kablet konfigurasjon.

• Enterprise-tilgangspunkter som er konfigurert til å kreve sertifikat eller en annen form for enterprise-godkjenning.
  • Gjestenettverk eller mobile aksesspunkt.
  • Nettverk som bruker en portalside for å logge inn.
  • Nettverk med nettverksforlenger.

Dessuten kan noen Sonos-produkter ikke kobles til en ruter som bare tilbyr 5 GHz Wi-Fi. Du finner mer informasjon om Wi-Fi-moduser som støttes i denne artikkelen om systemkrav.

Neste trinn

Hvis du har prøvd alle trinnene over og du fremdeles ikke kan koble Sonos til Wi-Fi-nettverket, prøv å starte ruteren på nytt. Så snart ruteren er slått på igjen og mobilenheten din er koblet til Wi-Fi, starter du prosessen med trådløs konfigurering på nytt. Kontakt oss hvis du fremdeles ikke kan koble Sonos til Wi-Fi-nettverket.