Krav for Sonos-systemer

Denne artikkelen beskriver kravene for å konfigurere og bruke S1- og S2-systemer. En iOS- eller Android-enhet er påkrevd for å konfigurere Sonos-systemet. Se artikkelen vår om Krav for Sonos-appen for informasjon om hvilke operativsystemer som støttes av Sonos-appen.

Nettverkskrav

Allmenne krav

• Høyhastighets, kablet internettforbindelse slik som kabel, fiber eller DSL
  • Trådløs ruter
  • Sonos-appen og alle Sonos-produktene er på samme subnett

Wi-Fi-moduser og sikkerhetsstandarder som støttes

Alle Sonos-produkter støtter Wi-Fi-modusene 802.11b/g og sikkerhetsstandardene Open, WEP og WPA/WPA2 Personal.

Noen Sonos-produkter støtter flere Wi-Fi-moduser og sikkerhetsstandarder når de kjører S2-programvare:

802.11a (5 GHz)

One (Gen 1)
Play:1
Play:3
Play:5 (Gen 2)
Sub (Gen 1)
Sub (Gen 2)
SYMFONISK trådløs bokhyllehøyttaler (Gen 1)
SYMFONISK bordlampe med trådløs høyttaler

802.11a (5 GHz)
og
802.11n (2,4 GHz og 5 GHz)

Five
Move1
One (Gen 2)
One SL
Port
Roam
Roam SL
Sub (Gen 3)
Sub Mini
SYMFONISK bilderamme med trådløs høyttaler
SYMFONISK lampefot med trådløs høyttaler
SYMFONISK trådløs bokhyllehøyttaler (Gen 2)

802.11n (kun 2,4 GHz)

Amp
Arc
Arc SL
Beam (Gen 1)
Beam (Gen 2)
Ray

WPA3

Amp
Arc
Arc SL
Beam (Gen 1)
Beam (Gen 2)
Five
Move
One (Gen 2)
One SL
Port
Ray
Roam
Roam SL
Sub (Gen 3)
Sub Mini

1Støttes også når S1-programvaren kjøres

Krav til kablet konfigurasjon

• Ett eller flere Sonos-produkter som er kablet til ruteren med Ethernet-kabel til enhver tid1
  • Støtte for STP (Spanning Tree-protokoll)

Nettverkskonfigurasjoner og enheter som ikke støttes

• Trådløse internettforbindelser som satellitt, mobile hotspots eller LTE-rutere
  • Gjestenettverk eller nettverk som bruker en portalside for å logge inn
  • Nettverk med trådløse signalforsterkere2
  • Ethernet over strømnett-enheter (EOP)
  • WPA/WPA2 Enterprise

Krav til høyttalere for hjemmekino

Sonos’ høyttalere for hjemmekino er kompatible med et bredt utvalg av TV-er og lydformater. Du finner mer informasjon i artiklene TV-krav til Sonos-høyttalere for hjemmekino og Støttede lydformater.

Før du installerer en Sonos-høyttaler for hjemmekino, må du passe på at alle eksterne komponenter som kabelboks, DVD-spiller osv. er koblet direkte til TV-en. Hvis du har noe eksisterende hjemmekino- eller surroundlydutstyr, koble det fra TV-en.

Krav til musikkbibliotek

Sonos støtter avspilling av ditt eget musikkbibliotek som ligger lagret på en NAS-stasjon eller personlig datamaskin. Se artiklene våre om lydformater som støttes og Krav for Sonos-appen for å sikre at musikkfilene og -enhetene dine støttes på Sonos.

Sonos-musikkbibliotek er begrenset til 65 000 spor. Minnebegrensningen kan nås før 65 000 spor hvis det er en stor mengde metadata. Spor med klassisk musikk har for eksempel ofte en stor mengde metadata og kan bruke opp det tilgjengelige minnet før du når grensen på 65 000 spor. Hvis du har mer enn 65 000 spor, kan du bruke Plex med Sonos som et alternativ.

1 I trådløse mesh-nettverk må Sonos-produkter kables til den primære mesh-noden hvis du bruker en kablet konfigurering.

2 Hvis du må utvide det trådløse nettverket hjemme for å bruke Sonos i en trådløs konfigurering, anbefaler vi at du bruker en mesh-ruter for Wi-Fi.