Ljudet från en musiktjänst stoppar eller hackar

I den här artikeln beskrivs några vanliga sätt att fixa störningar som uppstår när du spelar upp ljud från musiktjänster på Sonos. Om du lyssnar på någon annan källa hittar du användbar information i våra övriga artiklar om felsökning vid ljudproblem.

Snabbfixar

Följande åtgärder fixar de flesta störningar som uppstår när du spelar upp ljud från en musiktjänst. Om de här åtgärderna inte löser ditt problem hittar du avancerade alternativ i avsnittet nedan.

Kontrollera kontots streamingbegränsningar

Vissa musiktjänster tillåter bara att en stream spelas åt gången. Om du bara har problem med störningar i ljudet från en musiktjänst på Sonos bör du kontrollera att ditt konto inte används på någon annan enhet, till exempel en mobiltelefon eller dator.

Kontrollera internethastigheten

När du streamar från musiktjänster används din internetanslutning för att ladda ner musiken. Vi rekommenderar en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps när du streamar musik till Sonos. Utför ett hastighetstest från en enhet som är ansluten till ditt Wi-Fi för att kontrollera internethastigheten. Om hastigheten inte uppfyller dessa krav rekommenderar vi att du kontaktar din internetleverantör för att få ytterligare hjälp.

Starta om routern

Koppla ur strömkabeln från routern i 30 sekunder och sätt sedan tillbaka kabeln för att starta den igen.

Ta bort Bridge

Om du har en Sonos Bridge i ditt system kan du förbättra den övergripande prestandan genom att ta bort den. Följ anvisningarna i vår artikel om att ta bort Sonos Bridge.

Avancerade åtgärder

Om åtgärderna ovan inte löser problemet eller om problemet uppstår igen efter en tid, kan det hända att ditt hemmanätverk behöver justeras. Följande åtgärder är långsiktiga sätt att fixa störningar som uppstår när du spelar upp från en musiktjänst.

Minska risken för signalstörningar

Störningar i trådlösa nätverk kan leda till problem som att ljudet från Sonos-systemet försvinner eller hackar.

Läs vår artikel om att minska störningar i trådlösa nätverk för information om hur du kan undvika störningar genom att byta trådlös kanal eller flytta Sonos längre från vissa typer av elektronisk utrustning.

Flytta dina Sonos-produkter

Ljudet kan stoppa eller hacka om en Sonos-produkt har en svag trådlös anslutning till routern eller den närmaste kabelanslutna Sonos-produkten.

Om du har en trådlös installation kan du flytta de Sonos-produkter som påverkas närmare routern. Om du har en trådbunden installation kan du flytta dem närmare en Sonos-produkt som är ansluten till routern via kabel.

Ta bort nätverksenheter som inte stöds

Läs våra artiklar om systemkrav och inkompatibel hårdvara för att ta reda på om du har några nätverksenheter som inte stöds eller är inkompatibla, som räckviddsförlängare, mobila åtkomstpunkter eller LTE-routrar. Om så är fallet kan du stänga av dem för att ta bort dem från nätverket, ersätta dem med en enhet som stöds eller följa anvisningarna för de aktuella enheterna om sådana finns i vår artikel om inkompatibel hårdvara.

Byt ut nätverkskabeln

Byt ut nätverkskabeln som ansluter din kabelanslutna produkt till routern om Sonos-systemet är trådbundet installerat.