Ljud som spelas upp via Bluetooth stoppar eller hackar

I den här artikeln beskrivs några vanliga sätt att fixa störningar i ljudet när du spelar upp musik på en bärbar Sonos-produkt via Bluetooth.

Om du har problem med att ansluta din bärbara Sonos-produkt till en Bluetooth-enhet hittar du användbar information i vår artikel om problem med att ansluta till Sonos via Bluetooth.

1. Flytta Bluetooth-enheten närmare den bärbara Sonos-produkten

Avståndet mellan enheterna påverkar Bluetooth-anslutningens kvalitet. Kontrollera att Bluetooth-enheten och den bärbara Sonos-produkten är max 9 meter ifrån varandra (siffran kan variera beroende på hur omgivningen ser ut) för att säkerställa en hög anslutningskvalitet.

2. Kontrollera internetanslutningen på din mobila enhet

Om du använder en streamingtjänst som musikkälla behöver du kontrollera att den mobila enheten har en tillräckligt bra Wi-Fi-anslutning eller mobildataanslutning. Du kan testa anslutningen genom att stänga av enhetens Bluetooth-funktion så att den kopplas bort från den bärbara Sonos-produkten och sedan spela upp musiken från samma källa. Om musiken spelas upp utan problem är anslutningen ok.

3. Minska risken för signalstörningar

Flytta Bluetooth-enheten och den bärbara Sonos-produkten om de befinner sig i närheten av någon enhet eller något material som kan störa Bluetooth-signalen, till exempel en mikrovågsugn, en trådlös telefon, metall eller betong. Du kan läsa mer om enheter och material som kan störa trådlösa signaler i vår artikel om att minska störningar i trådlösa nätverk.