Ändra Sonos-systemets trådlösa kanal

Den här artikeln beskriver hur du ändrar Sonos-systemets trådlösa kanal.

Inställningen SonosNet-kanal är tillgänglig om minst en Sonos-produkt är ansluten till nätverket med en nätverkskabel. Om alla dina Sonos-produkter ansluter via Wi-Fi-nätverket kommer SonosNet-kanal att vara gråmarkerat i Sonos-appen och inte kunna ändras.

iOS eller Android

1. Öppna fliken  Inställningar och välj System > Nätverk > SonosNet-kanal.
  2. Ändra den trådlösa kanalen till 1, 6 eller 11.

Att byta trådlös kanal ingår som ett felsökningssteg i rutinen för att minska störningar i trådlösa nätverk. Om du ändrar den trådlösa kanalen för att lösa ett problem kan du prova att ställa in Sonos-systemet på var och en av de tre kanalerna för att se vilken som fungerar bäst. Vi rekommenderar att du använder Sonos på en trådlös kanal som inte används av din trådlösa router.