Felkod 1001 och 1002 vid användning av musikbiblioteket

Sonos-appen kan visa felkod 1001 eller 1002 om Sonos-systemet har problem med att ansluta till musikbiblioteket på en dator eller NAS-enhet. De här felkoderna uppstår oftast när datorn eller NAS-enheten antingen är offline eller inte lyckas upprätta en tillförlitlig nätverksanslutning.

Om Felkod 1001 eller 1002 visas när du försöker använda ditt musikbibliotek:

• Kontrollera att datorn eller NAS-enheten är påslagen och inte i viloläge.

• Om musikbiblioteket finns lagrat på en dator som är ansluten till Wi-Fi, kontrollera att den har en stark trådlös anslutning till routern.

• En brandvägg kan förhindra att Sonos ansluter korrekt till datorn. Om en brandvägg är installerad på datorn, kontrollera att den är konfigurerad för att fungera med Sonos genom att utföra följande steg.

Du hittar mer information i vår artikel om felsökning av problem med musikbiblioteket.