Felkod 1001 vid uppdatering av Sonos

Felkod 1001 visas när det inte går att upprätta en anslutning till en av dina Sonos-produkter i samband med att en uppdatering startar. Nedan beskrivs några åtgärder som vanligtvis åtgärdar det här felet.

Kontrollera om några rum saknas

Innan du försöker utföra uppdateringen igen, öppna fliken System (Rum om du använder Sonos S1-appen) och kontrollera om några rum saknas. Om rum saknas tyder det på att några av dina Sonos-produkter har anslutningsproblem. I artikeln om när produkter saknas i Sonos-appen hittar du åtgärder som kan användas för att ansluta rummen igen. Gör sedan ett nytt försök att utföra uppdateringen.

Flytta dig närmare Wi-Fi-routern

Om det är möjligt, flytta enheten med Sonos-appen närmare routern och gör sedan ett nytt försök att utföra uppdateringen.

Starta om Sonos-produkterna

Starta om alla dina Sonos-produkter. När du har startat om alla Sonos-produkterna, kontrollera att de visas i Sonos-appen och gör sedan ett nytt försök att utföra uppdateringen.