Felkod 913 vid tillägg av en musikbiblioteksdelning

Sonos-appen visar fel 913 när den försöker ansluta till en delad musikmapp med ett protokoll som inte stöds. För att Sonos ska kunna ansluta till en delad musikmapp måste den delas med SMBv2 eller SMBv3.

Fel 913 vid tillägg av en musikmapp på macOS eller Windows

Det här felet uppstår vanligtvis när du försöker lägga till en musikbiblioteksdelning med Sonos-apparna för macOS eller Windows, specifikt när du väljer antingen alternativet ”Musikmapp” eller ”En annan mapp eller enhet ansluten till min dator”. Dessa metoder för att dela en musikmapp stöds inte längre.

För att åtgärda detta fel, följ stegen nedan för att istället lägga till din musikmapp via dess nätverksväg:

1. Dela manuellt din musikmapp på ditt lokala nätverk genom att följa instruktionerna i en av dessa artiklar:
    1. Dela din macOS-musikmapp med Sonos
    2. Dela din Windows-musikmapp med Sonos
  2. Lägg till din delade musikmapp till Sonos genom att använda dess nätverksväg.

Felkod 913 vid tillägg av en musikmapp på en NAS-enhet

Om du lägger till ett musikbibliotek på en NAS-enhet betyder Felkod 913 att NAS-enheten delar sin musikmapp med ett icke-stött delningsprotokoll som SMBv1. För att lösa detta, justera inställningarna på din NAS-enhet så att musikmappen delas med SMBv2 eller SMBv3, och försök sedan att lägga till ditt musikbibliotek igen. Konsultera manualen för din NAS-enhet för information om hur du kontrollerar eller ändrar SMB-inställningen.