Fel vid Trueplay-justering

Vissa fel kan uppstå före eller under Trueplay-justeringen. Den här artikeln innehåller ytterligare information om de här felen och tips om hur du kan åtgärda dem. Om Trueplay-justeringen slutfördes men du är missnöjd med hur högtalarna låter efteråt, se vår artikel om felsökning av oönskad eller ingen förändring efter Trueplay-justering.

Kontrollera att din iOS-enhet har stöd för Trueplay

Nyligen lanserade iOS-enheter fungerar inte med Trueplay förrän vi haft möjlighet att testa dem och skapa justeringsprofiler för deras inbyggda mikrofoner. Se vår artikel om enheter med stöd för Trueplay för att ta reda på om din iOS-enhet stöds.

Kontrollera nätverksanslutningen

Både iOS-enheten och Sonos-högtalaren måste vara anslutna till Wi-Fi-nätverket medan Trueplay-justeringen görs. Om du regelbundet får felmeddelandet Högtalarproblem, följ nedanstående tips för att se till att justeringen lyckas:

• Kontrollera att iOS-enheten är ansluten till rätt Wi-Fi-nätverk.
  • Kontrollera din internetanslutning för att säkerställa att Sonos kan ladda ner den information som krävs för justeringen.
  • Starta om alla Sonos-produkter som inte lyckas slutföra Trueplay-justeringen på grund av anslutningsproblem. När de har startat upp igen, gör ett nytt försök att genomföra justeringen.

Minska bakgrundsljudet

Det är viktigt att det är så tyst som möjligt medan justeringen pågår. Om du regelbundet får felmeddelandet Minska bullernivå eller Minska bakgrundsljud i Sonos-appen, följ nedanstående tips för att se till att justeringen lyckas:

• Undvik att prata och var noga med att inte ge ifrån dig några höga ljud medan du går runt i rummet under justeringsprocessen.
  • Om möjligt, stäng tillfälligt av utrustning som fläktar och luftkonditionering som producerar bakgrundsljud.

Ändra din justeringsteknik

Trueplay kräver ett visst rörelsemönster för att fungera korrekt. Om du regelbundet får felmeddelanden som uppmanar dig att Röra dig långsammare eller Täcka en större del av rummet, titta på vår 30 sekunder långa instruktionsvideo innan du justerar dina högtalare.

Stäng övriga appar och koppla från Bluetooth-enheter

Andra appar som körs i bakgrunden och använder mikrofonen på iOS-enheten kan störa Trueplay. Var noga med att tvångsavsluta de här apparna innan du startar justeringen. Du bör dessutom koppla från eventuella Bluetooth-hörlurar eller -högtalare innan du justerar, eftersom dessa också kan störa Trueplay.