Google Assistents kommandon fungerar inte på Sonos

I den här artikeln beskrivs hur du kan lösa problem med att Google Assistent inte utför kommandon, inte reagerar alls eller svarar med ett felmeddelande.

Innan du börjar

• Kontrollera mikrofonens statuslampa på en röstaktiverad Sonos-högtalare. Om lampan är släckt, tryck på mikrofonikonen för att aktivera mikrofonen och prova att säga kommandot igen. Flytta högtalaren längre ifrån väggar, andra högtalare och källor till bakgrundsljud så att Google Assistent hör dig.

• Du kan ta reda på vad Google Assistent hörde på http://myactivity.google.com genom att lägga till ett filter för Assistent. Om Google Assistent inte uppfattar dina kommandon korrekt bör du överväga att flytta enheten för att undvika höga bakgrundsljud som eventuellt påverkar hur väl din röstaktiverade Sonos-högtalare (eller Google Assistent-aktiverade produkt) hör dig.

• Ett Google-konto med Google Assistent kan bara användas tillsammans med ett Sonos-system i taget. Om du har ett annat Sonos-system någon annanstans måste du använda ett annat Google-konto om du vill använda Google Assistent på båda platserna.

Om du har röstaktiverade Sonos-högtalare

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Inaktivera röststyrning i Sonos-appen. Öppna fliken Inställningar, tryck på Tjänster och Röst och välj Google Assistent under Röst. Välj den röstaktiverade högtalaren i listan med Sonos-produkter och tryck på Ta bort Google Assistent.
  3. Använd Sonos-appen för att installera Google Assistent på nytt. Kontrollera att Google Assistent-appen är inloggad på rätt konto under installationen.
  4. Kontrollera att alla musiktjänster som du lägger till i Google Assistent-appen också har lagts till på Sonos.
  5. När installationen är klar, prova att ge Google Assistent ett nytt kommando.

Om du inte har någon röstaktiverad Sonos-högtalare

1. Öppna Google Home-appen för iOS eller Android och tryck på ikonen Inställningar bredvid någon av de Sonos-produkter som visas.
  2. På skärmen Inställningar, tryck på Koppla från Sonos. Detta öppnar menyn Lägg till enheter där du kan trycka på Sonos, följt av Koppla från konto.
  3. När kopplingen till Sonos har tagits bort, installera Google Assistent på nytt från Sonos-appen.
  4. Kontrollera att alla musiktjänster som du lägger till i Google Assistent-appen också har lagts till på Sonos.
  5. När installationen är klar, prova att ge Sonos ett kommando från enheten med Google Assistent.