Konfigurera Google Assistent med en röstaktiverad Sonos-produkt

Den här artikeln kommer att guida dig genom att ställa in Google Assistent på din röstaktiverade Sonos-produkt. Du kan också konfigurera Google Assistent på Sonos med andra enheter, som en Google Home. Se vår artikel om att ställa in en Google Assistent-enhet för att styra Sonos för att lära dig hur.

Google Assistent är tillgänglig på Sonos Arc, Beam (Gen 1 och 2), Move, One och Roam.

Innan du börjar

1

Kom igång

Öppna Sonos-appen för iOS eller Android och navigera till dina röstassistentinställningar för att lägga till Google Assistent.

• Sonos-appen: Gå till Inställningar menyn och välj Hantera bredvid Mitt system. Välj Voice Assistants, sedan väljer du Lägg till en röstassistent.
  • Sonos S1 Controller-appen: Från Inställningar fliken, välj Tjänster & Röst, och välj sedan Lägg till en tjänst.

När du blir tillfrågad, välj Google Assistent från listan, välj sedan en högtalare att använda.

2

Ställ in din högtalare i Google Assistent-appen

Efter att du har valt din högtalare i Sonos-appen, kommer du att tas till Google Assistent-appen.

Under installationsprocessen för Google Assistant-appen kommer du att:

• Ge Sonos-produkten tillstånd att använda ditt Google-konto
  • Ange din adress för platsbaserade tjänster
  • Lägga till musiktjänster i din Google Assistant och välja en standardmusiktjänst.

Efter att du har lagt till din Sonos-produkt, gå tillbaka till Sonos-appen för att slutföra installationsprocessen.

3

Avsluta installationsprocessen i Sonos-appen

När du återgår till Sonos-appen, bekräfta att du har ställt in en standard musiktjänst i Google Assistant-appen, och välj om din Sonos-produkt ska ge ifrån sig ett ljud när du säger väckningsordet "Hey Google".

Du kan slå på och av signaltonen för uppvakningsordet i Sonos-appens inställningar.

4

Använd Google Assistent med din Sonos-produkt

Efter att Google Assistent har konfigurerats är du redo att använda Google Assistent med Sonos.

Du kan lägga till Google Assistent på fler Sonos-högtalare genom att upprepa steg 1 - 3 för varje produkt.

Stödda musiktjänster

För att se tillgängliga musiktjänster, öppna Assistent-appen för iOS eller Android, välj din profilikon för att komma till din kontosida och välj sedan Musik. Tillgängliga tjänster listas under Fler musiktjänster. Tillgängligheten av musiktjänster varierar beroende på region.

Du kan be din Google Assistent att spela musik från iHeartRadio, TIDAL och TuneIn Radio om dessa tjänster redan är tillagda i ditt Sonos-system, men de kan inte läggas till direkt i din Google Assistent-app.