Förbättra Sonosproduktens Wi-Fi-anslutning

När Sonos är anslutet till din routers Wi-Fi-nätverk visas Wi-Fi-signalens styrka för varje produkt på fliken Inställningar i Sonosappen. I den här artikeln beskrivs vad du kan göra för att förbättra Wi-Fi-anslutningen om signalstyrkan är låg för en produkt.

Hitta detaljerad nätverksinformation

I Sonosappen hittar du detaljerad nätverksinformation för alla produkter som är anslutna till din routers Wi-Fi-nätverk. I vår artikel om att förstå avsnittet med nätverksinformation i Sonosappen beskrivs hur du navigerar till den här sidan och vad den information som presenteras betyder.

Observera att information om den trådlösa signalstyrkan och nätverket inte visas för Sonosprodukter i en trådbunden installation, produkter som används som surroundhögtalare eller subwoofers i ett hemmabiosystem, eller en Sonos Move som befinner sig i Bluetoothläget.

Förbättra Wi-Fi-anslutningen

Om Sonosappen visar att en produkt har en svag anslutning kan du förbättra den genom att utföra nedanstående åtgärder. Du kan kontrollera både signalstyrkan och SNR-värdet i avsnittet Nätverksinformation för att bekräfta att produktens signalstyrka ökar.

Kontrollera avståndet mellan produkten och Wi-Fi-nätverket

En låg signalstyrka kan uppstå om en produkt befinner sig för långt ifrån Wi-Fi-nätverket. Detta är vanligt när bärbara produkter som Move eller Roam används utomhus. Prova att flytta produkten närmare routern eller den närmaste åtkomstpunkten och se om signalstyrkan ökar.

Minska källorna till trådlösa störningar

Högtrafikerade trådlösa nätverk kan minska signalstyrkan till anslutna produkter. Kontrollera om det finns vanliga källor till trådlösa störningar eller hinder som kan försvaga den trådlösa signalen

Fundera på routerns placering

Försök alltid placera routern på en central plats i hemmet så att den ger jämn täckning i hela utrymmet. Placera routern på en öppen plats, som på ett bord eller en hylla snarare än i ett skåp eller en möbel, och undvik att placera andra enheter ovanpå eller alldeles intill den.

Uppgradera din router

Om du har problem med flera enheter i ditt hem bör du fundera på om det är dags att uppgradera till en router som ger bättre täckning. Ett meshnätverk kan vara en bra lösning i ett större utrymme.