Kända begränsningar med separata S1- och S2-system

Det går att dela upp ett Sonos-system som både innehåller enheter som är kompatibla med S2 och enheter som inte är det i två separata system: ett S1-system som använder Sonos S1 Controller-appen och ett S2-system som använder den nya Sonos S2-appen. I den här artikeln beskrivs några av de begränsningar du bör känna till när du använder separata S1- och S2-system.

Styr systemet
För att kunna använda separata S1- och S2-system behöver du installera båda Sonos-apparna. De två apparna behöver inte vara installerade på samma enhet, men de kan vara det. Du hittar mer information om skillnaderna mellan de två apparna i vår artikel med en översikt av S2-appen.

Gruppera rum
När systemet har separerats kan rum i S1-systemet endast grupperas med andra rum i S1-systemet. Samma sak gäller för S2-system. Det går inte att gruppera rum i S1-systemet med rum i S2-systemet när S1- och S2-enheterna har separerats.

Musiktjänster

Streamingbegränsningar
Musiktjänster som begränsar streaming till en enhet i taget, som till exempel Spotify, kan bara spela upp musik på ett system åt gången. Om du till exempel spelar upp Spotify i S2-systemet kommer uppspelningen att avbrytas om du börjar spela upp från samma konto på S1-systemet.

Du kan spela upp musik från samma tjänst i båda Sonos-systemen om du lägger till olika konton i varje system. För vissa tjänster kan det vara olika användare med samma konto, till exempel med ett familjeabonnemang.

Direkt styrning
Tjänster med stöd för direkt styrning kommer att visa alla rum i både S1- och S2-systemet i sina respektive appar. Tjänster som begränsar streaming till en enhet i taget kan bara spela upp musik i ett system eller ett rum åt gången.

Rösttjänster

För att kunna använda samma rösttjänst i både S1- och S2-systemet krävs två separata rösttjänstkonton, ett för S1-systemet och ett för S2-systemet. Detta rekommenderas dock inte, eftersom det kommer att medföra problemet att båda systemen svarar på kommandon samtidigt.